"UniCredit" atteiksies no bankas licences; turpmāk Latvijā koncentrēs darbību līzingā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Izvērtējot grupas darbību Centrālās un Austrumeiropas reģionā, "UniCredit" ir nolēmusi vēl vairāk sašaurināt savu klātbūtni Baltijā. Atbilstoši šim mērķim grupa pārtrauks sniegt bankas pakalpojumus Latvijā un atteiksies no bankas licences. Visi nebanku aktīvi tiks nodoti "UniCredit Leasing" Latvijā, kas turpinās pārvaldīt pārņemto kredītportfeli un piedāvāt līzinga pakalpojumus Baltijā," informēja bankā.

"UniCredit Bank" vecākā mārketinga speciāliste Elīna Pumpure aģentūrai BNS pastāstīja, ka "UniCredit Bank" plāno pārtraukt sniegt bankas pakalpojumus 2013.gada ceturtajā ceturksnī.

Viņa arī sacīja, ka atbilstoši "UniCredit Bank" plāniem brīdī, kad tiks pārtraukta bankas pakalpojumu sniegšana Latvijā un atsaukta tai izsniegtā licence, bankas rīcībā būs tikai tādi aktīvi, kurus būs iespējams nodot "UniCredit Leasing".

Jau vēstīts, ka gada sākumā "UniCredit" paziņoja, ka bankas darbību Baltijas valstīs koncentrēs tikai Latvijā, slēdzot birojus Igaunijā un Lietuvā. Bankas operāciju centralizāciju bija paredzēts pabeigt līdz 2013.gada vidum.

2012.gadā "UniCredit Bank" strādāja ar 1,194 miljonu latu peļņu pretstatā zaudējumiem 2011.gadā.

Pagājušā gada beigās "UniCredit Bank" kredītos bija izsniegusi 429 miljonus latu, kas ir par 6,4% mazāk nekā 2011.gada beigās, tostarp banka visvairāk kredītos bija izsniegusi nekustamo īpašumu sektoram – 135,325 miljonus latu, kā arī tirdzniecībai – 109,371 miljonu latu.

Savukārt noguldījumos banka 2012.gada beigās bija piesaistījusi 294,2 miljonus latu, kas ir par 25% vairāk nekā gadu iepriekš, tostarp uzņēmumu noguldījumi veidoja 96,4% un bija 283,694 miljonu latu apmērā.

"UniCredit Bank" licenci banku darbībai saņēma 1996.gada nogalē. Banka darbu sāka ar nosaukumu "Vereinsbank Rīga", 2005.gada janvārī tā pārtapa par "HVB Bank Latvia", bet nosaukumu "UniCredit Bank" tā ieguva 2007.gada februārī.

Bankas īpašniece ir Austrijas "UniCredit Bank Austria AG". Pēc aktīvu apmēra "UniCredit Bank" 2012.gada beigās bija astotā lielākā banka Latvijā.

"UniCredit" Baltijas valstīs specializējas korporatīvo klientu apkalpošanā. "UniCredit Leasing" Baltijā strādā ar centrālo biroju Latvijā un divām filiālēm – Lietuvā un Igaunijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti