Konkurences padome ļauj bankai «Citadele» pirkt līzinga kompāniju «UniCredit Leasing»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Konkurences padome (KP) atļāvusi AS "Citadele banka" iegūt vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār SIA "UniCredit Leasing" un SIA "UniCredit Insurance Broker", informēja KP.

Konkurences uzraugs nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma atļaut darījumu.

KP atzīmēja, ka AS "Citadele banka" sniedz tradicionālos banku un finanšu pakalpojumus, tostarp kreditēšanas pakalpojumus. AS "Citadele banka ietilpst "Citadele" grupas koncernā, kur darbojas arī SIA "Citadele līzings un faktorings", kas sniedz dažāda veida līzinga, tai skaitā finanšu, operatīvā atgriezeniskā līzinga, kā arī faktoringa pakalpojumus. Tāpat "Citadeles" grupas uzņēmumi piedāvā dzīvības apdrošināšanas un ieguldījumu pārvaldīšanas pakalpojumus.

Savukārt SIA "UniCredit Leasing" pamatā sniedz līzinga pakalpojumus, taču tās darbība aptver arī aizdevumu izsniegšanu, kā arī finansēšanas pakalpojumus ierobežotos gadījumos, bet SIA "UniCredit Insurance Broker" sniedz apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieka pakalpojumus nedzīvības apdrošināšanā. 

Izvērtējot uzņēmuma sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

KONTEKSTS:

AS "Citadele banka" noslēgusi līgumu ar Itālijas "UniCredit S.p.A.", iegādājoties "UniCredit Leasing" līzinga operācijas Baltijā. "Citadele" iegādāsies 100% SIA "UniCredit Leasing", kas strādā ar filiālēm Lietuvā un Igaunijā, kapitāldaļu, kā arī tai piederošo meitasuzņēmumu SIA "UniCredit Insurance Broker", kurai ir filiāle Igaunijā. Arī Igaunijas Konkurences padome ir atļāvusi bankai "Citadele" iegādāties "UniCredit Leasing", ziņo LETA. Darījuma summa netika atklāta.

2018. gadā "UniCredit Leasing" apgrozījums bija 24,891 miljons eiro, bet kompānijas peļņa bija 10,715 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "UniCredit Leasing" Latvijā darbojas kopš 1999.gada.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2019. gada septembra beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā. Bankas "Citadele" galvenais birojs ir Latvijā ar filiālēm Lietuvā un Igaunijā, kā arī bankai ir meitasbanka Šveicē. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti