Tūroperatora «TT Baltics» ceļojumi sankciju dēļ atcelti līdz maija beigām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sankciju dēļ tūrisma operators "TT Baltics", kas plašāk pazīstams kā TUI koncerna pārstāvis Baltijā, atcēlis ceļojumus līdz šī gada maija beigām, informēja Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC).

PTAC rīcībā esošā informācija liecina, ka ceļojumi tiek atcelti pakāpeniski un tūrisma operators cilvēkus informē par atceltajiem ceļojumiem iepriekš.

Visi "TT Baltics" organizētajos ceļojumos esošie ceļotāji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ir jau nogādāti atpakaļ savās mītnes valstīs.

Ņemot vērā piemērotās sankcijas, "TT Baltics" ir apturējis arī jaunu pakalpojumu piedāvāšanu un tirdzniecību. Attiecībā uz jau noslēgtajiem līgumiem konkrētajā situācijā līdz tālāku risinājumu rašanai, pamatojoties uz nepārvaramas varas apstākļiem, patērētājiem ir tiesības neveikt tālākus maksājumus atbilstoši noslēgtajiem līgumiem (tajā skaitā – arī maksājumus tūrisma aģentūrām). 

PTAC sadarbībā ar citām iesaistītajām pusēm veic visas nepieciešamās darbības un seko līdzi, lai ceļotāji, kuru ceļojumi tikuši atcelti, saņemtu atpakaļ samaksāto naudu. Ceļotājus aicina būt pacietīgiem attiecībā uz samaksātās naudas atmaksu. Tā kā naudas izmaksai par līdz šim atceltajiem ceļojumiem no SIA "TT Baltics" iesaldētajiem līdzekļiem ir nepieciešama Finanšu un kapitāla tirgus komisijas izsniegta atļauja, naudas atmaksas process varētu būt ilgāks, nekā normatīvajos aktos noteiktās 14 dienas pēc ceļojuma atcelšanas. 

Vienlaikus PTAC informēja, ka, ja patērētājs ceļojumu no "TT Baltics" ir iegādājies ar tūrisma aģenta starpniecību un ceļojums ir ticis atcelts, tūrisma aģentam ir pienākums pārskaitīt ceļotājam naudas summas daļu (tajā skaitā komisiju), kas nav pārskaitīta "TT Baltics". 

Jautājumu un neskaidrību gadījumā sazināties ar "TT Baltics" var, rakstot uz e-pasta adresi [email protected].

KONTEKSTS:

Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās kopš 24. februāra. Sarunas līdz šim nav devušas rezultātu, un 12. martā Francijas prezidenta administrācijā paziņoja – pašlaik izskatās, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizrāda nekādu vēlēšanos izbeigt karu Ukrainā.

Krievijas rīcība izpelnījusies asu nosodījumu no demokrātiskās pasaules. Rietumvalstis noteikušas vairākas sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, kas atbalsta Kremļa lēmumu uzbrukt Ukrainai. Tikmēr arvien vairāk ārvalstu uzņēmumi boikotē Krieviju un aptur savu darbību šajā valstī. Arī pret "TT Baltics" patiesā labuma guvēju ir vērstas Eiropas Savienības sankcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti