TM lūdz tiesnesei paskaidrojumus par lēmumu «Laimas» iespējamā reiderisma lietā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tieslietu ministrija (TM) lūgusi paskaidrojumus tiesnesei, kas noteica prasības nodrošinājumu – kontu apķīlāšanu - pēc advokāta Mārča Miķelsona celtās prasības pret „NP Food”, kuru „NP Food” neatzīst un notiekošo dēvē par reiderisma mēģinājumu, informēja ministrija. 

Ministrija  saņēmusi saldumu ražotājas AS „Laima” un citu „NP Foods” grupas uzņēmumu iesniegumu, kurā tā pārstāvji informē par iespējamu reiderisma jeb uzņēmuma pārņemšanas  mēģinājumu.

Tieslietu ministre Baiba Broka (Nacionālā apvienība) uzsver – ņemot vērā to, ka šajā strīdā iesaistīti Latvijas tautsaimniecībā nozīmīgi uzņēmumi, ministrija nodrošinās ļoti rūpīgu visu apstākļu tiesiskuma pārbaudi.

„Esam lūguši paskaidrojumu tiesnesei, kas pieņēma lēmumu par prasības nodrošinājumu, un pēc tā izvērtēšanas arī varēs spriest par pieņemtā lēmuma pamatotību. Ja tiesneses darbā tiks konstatēti tiesību pārkāpumi, tas būs pamats manam lēmumam par disciplinārlietas ierosināšanu,” norādīja ministre.

Līdz šim no iesaistītajām personām un tiesībsargājošajām institūcijām izskanējusī informācija liek domāt par divu pušu civiltiesisku strīdu, kas risināms civilprocesuālā kārtībā. Tomēr ministre atkārtoti uzsver – viņa personīgi uzraudzīs pārbaudes norisi.

„Lai gan esmu tieslietu ministre un mana atbildībā ir tiesiskuma nodrošināšana un ievērošana, tomēr tas nekādā veidā nepārkāps tiesu un tiesnešu neatkarības principus,” uzsver Broka.

Jau ziņots, ka „NP Food” pret to iesniegtās prasības neatzīst, norādot, ka pastāv aizdomas par reiderisma mēģinājumu. Tiesā iesniegta prasība prasību pret vairākiem uzņēmumiem, tai skaitā pret "Laima" un "Staburadze". „NP food”, kam pieder saldumu ražotāji, skaidro, ka tie „nekādi nevar būt atbildētāji prasītāja lietā, jo tiem nav nekādu savstarpēju darījumu ar uzņēmumiem, kuru vārdā ir celta prasība".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti