Panorāma

Taksistu konflikti nerimst

Panorāma

Kādā kārtībā publiskos VDK dokumentus

Maina piebraukšanas kārtību pie lidostas

«Takšu» konfliktu mazināšanai maina kārtību piebraukšanai pie lidostas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Taksistu pašu organizētajai rindai pienācis gals. Lai mazinātu konfliktus, lidostā sākusi darboties jauna kārtība taksometriem. Mainīta iebraukšanas un auto novietošanas kārtība pie ielidošanas terminālim blakus esošās "B" brauktuves, ko ikdienā visintensīvāk izmanto taksometri klientu gaidīšanai.   

Jaunā kārtība paredz, ka par atrašanos šajā zonā jāmaksā 1,50 eiro par 30 minūtēm. Brauktuves malās ierīkotas četras atsevišķas auto apstāšanās zonas.

Taksometri klientus drīkstēs gaidīt terminālim tuvākajā brauktuves malā, bet vispirms šiem pasažieru pārvadātājiem būs jāsaņem uzņēmuma "Lidostas satiksme" atļauja.

Ierīkotas arī atsevišķas zonas vēstniecību automašīnām, preču piegādes transportam, kā arī parastajiem apmeklētājiem.

Lidostā darbu sākuši arī dispečeri, kas palīdzēs iebraucējiem atrast sabiedrisko transportu un taksometrus, kā arī izskaidros viņiem tarifu aprēķinu kārtību. Ja tiks saņemtas sūdzības par kādu taksometru uzņēmumu, "Lidostas satiksme" varēs anulēt tam izsniegto atļauju.

KONTEKSTS:

Pērn septembra sākumā spēkā stājās spriedums, kurš lidostas "Rīga" taksometru joslu pie ielidošanas termināļiem lika atvērt jebkuram šī pakalpojuma sniedzējam. Vairākus mēnešus pēc tam lidosta "Rīga" atzina, ka nav apmierināta ar jauno kārtību, norādot gan uz iespējamiem drošības riskiem, gan kvalitātes kritumu. 

Savukārt no 1. jūnija pašvaldības vairs nevar noteikt maksimālos taksometru tarifu griestus un katrs uzņēmums cenas var noteikt brīvi pēc pašu ieskatiem. Ar jauno kārtību neapmierināti pasažieri - gan ārvalstnieki, kuriem pieprasa nesamērīgu maksu par braucienu, gan vietējie, kuri piefiksējuši taksometru šoferu negodprātīgu rīcību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti