Rīta Panorāma

Glābēju padomi

Rīta Panorāma

Intervija ar Juri Rozenvaldu

Intervija ar ministru prezidenti Laimdotu Straujumu

Straujuma aicina pirkt Latvijas pārtikas produktus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas ekonomisko sankciju laikā Latvijas iedzīvotājiem, atbalstot pašmāju uzņēmējus, ir jāpērk Latvijā ražota vai audzēta pārtika, intervijā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja premjere Laidmota Straujuma („Vienotība”).

Pērciet Latvijas piena produktus un Latvijas zivju produktus, jo tā jūs palīdzēsiet Latvijas uzņēmumiem, kuri eksportē,” aicināja Straujuma, piebilstot, ka Latvijas uzņēmumu dzīvotspēja daļēji ir atkarīga no Latvijas pircēju rīcības.

Viņa atzina, ka pašreiz notiekošais vēl vairāk ir nepatīkami tāpēc, ka Latvija un ES tikko ir izgājusi no citas krīzes. „Tas ir nepatīkami, ka tikko mēs izgājuši no vienas krīzes un tagad sākas notikumi Ukrainā. Eiropas valstis izgāja ārā no iepriekšējās krīzes un izies arī ārā no šīs krīzes,” teica Straujuma.

Straujumas iniciatīvu LTV rīta raidījumā „Rīta Panorāmā” pēcāk intervijā atbalstīja arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Jānis Endziņš. „Cilvēks, kurš pērk preci, kas nav ražota Latvijā, iespējams, atlaiž no darba cilvēku, kas strādā tepat, Latvijā,” viņš sacīja, akcentējot, ka šī atziņa ir svarīgāka par faktu, ka importa produkti reizēm ir lētāki par Latvijā ražotajiem.

Jau ziņots, ka Krievija ceturtdien ieviesa pārtikas produkcijas embargo no Eiropas Savienības, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas. Iepriekš šīs valstis bija noteikušas sankcijas pret daudzām amatpersonām un uzņēmējiem, kas Rietumus apsūdzēja kara musināšanā pret Ukrainu un kas ir tuvi Krievijas elitei vai arī atrodas tajā. Sankcijas bija vērstas arī pret Krievijas uzņēmumiem.

Rietumi sankcijas ieviesa, nosodot Krievijas rīcību - Krimas aneksiju, atbalstu promaskaviskajiem spēkiem Ukrainas austrumos un radīto drošības apdraudējumu visā Austrumeiropā un Rietumeiropā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti