Šonedēļ Londonā un Briselē turpināsies «Brexit» sarunas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lielbritānija un Eiropas Savienība joprojām ir tālu, lai panāktu vienošanās par abu pušu nākotnes attiecībām pēc breksita. Tā aģentūrai AFP atzinuši vairāki avoti Eiropā. Par spīti abu pušu stingrajām pozīcijām, Lielbritānija un Eiropas Savienībā šonedēļ turpinās sarunas.

Šonedēļ Londonā un Briselē turpināsies «Brexit» sarunas
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

Lielbritānija un Eiropas Savienība "Brexit" sarunas šodien turpinās Londonā un tās ilgs līdz trešdienai. Savukārt no ceturtdienas sarunas turpināsies Briselē. Tiesa, laiks vienošanās panākšanai straujiem soļiem sarūk. Eiropas Savienība vēlas pabeigt sarunas līdz 31.oktobrim, lai vienošanos paspētu ratificēt.

Lielbritānija iepriekš bija noteikusi termiņu līdz 15.oktobrim, tomēr piekritusi sarunas turpināt arī tagad. Kā aģentūrai AFP atzinis avots Eiropā, “sarunas virzās uz priekšu, tomēr puses vēl ir tālu, lai vienošanos panāktu”. Trīs sarežģītākie sarunu punkti joprojām ir zvejošanas tiesības, strīdu risināšanas mehānisms un godīga konkurence. Lai gan no abām pusēm izskan viedoklis, ka vienošanos vēl ir iespējams panākt, tomēr notiek arī gatavošanās scenārijam, kurā vienošanās netiek panākta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti