SC un ZZS iesniedz grozījumus, lai atliktu «Citadele» pārdošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

“Saskaņas centrs” (SC) Saeimas frakcija ar Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) deputātu atbalstu iesnieguši grozījumus Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā, lai atliktu AS “Citadele banka” pārdošanu un pieņemt atsevišķu likumu bankas atsavināšanai. Par to otrdien informēja SC frakcijā.

"Citadeles" pārdošanai pašlaik neesot labākais laiks, tāpēc valdībai būtu jāuzsāk sarunas ar Eiropas Komisiju, panākot, ka pārdošana tiek atlikta, pārliecināts Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš. Viņaprāt, būtu nepieciešams izstrādāt un apstiprināt atsevišķu likumu “Citadele banka” atsavināšanai, kurā jāparedz, ka, atsavinot „Citadeli”, tiek segtas akciju sabiedrības „Parex banka” saistības visām valsts un pašvaldību iestādēm, tajā skaitā to kapitālsabiedrībām.

Deputāts atgādina, ka „Citadele banka” tika izveidota „Parex bankas” restrukturizācijas rezultātā, no valsts pārņemtās „Parex bankas” izdalot labos aktīvus, un pašlaik tā ir kļuvusi par stabilu finanšu institūciju, kas strādā sekmīgi un ar peļņu. „Tāpēc Latvijas valstij tā būtu jāpatur savā īpašumā un jāpārtrauc jebkādas darbības, kas ir saistītas ar bankas pārdošanu,” uzskata Elksniņš.

Likumprojektu par “Citadele banka” pārdošanas apturēšanu iesniedza SC frakcijas deputāti Andrejs Elksniņš un Jānis Urbanovičs, un to ir arī parakstījuši ZZS frakcijas deputāti Augusts Brigmanis, Uldis Augulis, Raimonds Vējonis un Jānis Dūklavs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti