Samazinās ekonomiski aktīvo darba meklētāju īpatsvars

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Darba meklētāju skaits vecuma grupā no 15 līdz 74 gadiem šā gada otrajā ceturksnī bija 106,2 tūkstoši cilvēku jeb 16,7% no kopējā darba meklētāju skaita, liecina Centrālās statistikas pārvaldes veiktā darbaspēka apsekojuma rezultāti. No šīs skaita 17,7 tūkstoši bija jauniešu no 15 līdz 24 gadiem.

Gada otrajā ceturksnī 42,4 tūkstoši jeb 40,2% no darba meklētājiem vecuma grupā no 15 līdz 74 gadiem bija ilgstošie darba meklētāji, kuri darbu meklē gadu un ilgāk. To īpatsvars ir samazinājies par 8,6 procentpunktiem, salīdzinot ar pērnā gada otro ceturksni.

Darba meklētāju īpatsvars ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaitā bija 10,7% un gada laikā tas ir samazinājies par 0,8 procentpunktiem. Jauniešu – darba meklētāju īpatsvars ekonomiski aktīvo jauniešu kopskaitā bija 21,1%, kas ir par 0,9 procentpunktiem augstāks nekā pirms gada (20,1%).

Jauniešu – darba meklētāju īpatsvars ekonomiski aktīvo jauniešu kopskaitā ir augsts, jo tikai neliela daļa jauniešu strādā un kopā ar darba meklētājiem veido ekonomiski aktīvo jauniešu skaitu, pret kuru tiek rēķināts darba meklētāju īpatsvars. Liela daļa jauniešu vēl mācās un nemeklē darbu, līdz ar to ir ekonomiski neaktīvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti