Sākas tiesas prāva pret «Volkswagen»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vācijā sākusies pirmā nozīmīgā tiesas prāva pret autobūves kompāniju “Volkswagen” saistībā ar tā dēvēto dīzeļgeitu. Šo prāvu gaida investori, kas no pasaulē lielākā autoražotāja cenšas piedzīt vairākus miljardus eiro vērtas kompensācijas.



Braunšveigas reģionālā tiesa vērtēs, vai uzņēmumam bija jāinformē investori par kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūrām. Tās tika uzstādītas vairāk nekā 11 miljoniem automobiļu.

Tiesas prāvā plānots atbildēt uz vairāk nekā 200 jautājumiem, kas saistīti ar vairāk nekā 3500 prasībām aptuveni deviņu miljardu eiro vērtībā.

Investori vēlas piedzīt kompensācijas, kas saistītas ar “Volkswagen” akciju cenu kritumu par 40 procentiem 2015. gada septembrī.

Toreiz ASV varasiestādes izvirzīja apsūdzības kompānijai par kaitīgo izmešu falsificēšanas programmu uzstādīšanu, kas ļāva ar dīzeļdzinējiem aprīkotajiem auto testu laikā samazināt kaitīgo izmešu apjomu. Investori uzsver, ka viņi varēja izvairīties no zaudējumiem, ja vien “Volkswagen” vadītāji būtu informējuši par šo krāpniecību.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti