Saeima uzdod valdībai vērtēt iespēju izbeigt līgumus ar kartelī iesaistītajiem pasažieru pārvadātājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Saeima ceturtdien, 23. februārī, pieņēma lēmumu par aizliegtas vienošanās rezultātā noslēgto iepirkuma līgumu pasažieru reģionālo pārvadājumu jomā izbeigšanas un sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktības izvērtējumu, informēja Saeimas Preses dienestā.

Lēmumā Saeima uzdod Ministru kabinetam, iesaistot atbildīgās ministrijas, viena mēneša laikā izvērtēt iespēju izbeigt ar SIA "Latvijas Sabiedriskais autobuss", AS "Liepājas Autobusu parks" un AS "Nordeka" noslēgtos iepirkuma līgumus, tai skaitā veikt zaudējumu piedziņu, kā arī izvērtēt ar līgumu izbeigšanu saistītās tiesiskās sekas un riskus.

Tāpat uzdots viena mēneša laikā izvērtēt iespēju nodrošināt nepārtrauktu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīklā, tostarp izsludināt jaunus iepirkuma konkursus.

Savukārt trīs mēnešu laikā uzdots izvērtēt, vai ir nepieciešams izdarīt grozījumus attiecīgo tiesību jomu regulējošos normatīvajos aktos, tai skaitā attiecībā uz iepirkuma līguma saturu.

Ministru kabinetam par lēmuma izpildi būs jāinformē Saeima.

KONTEKSTS:

Konkurences padomes (KP) atklājusi aizliegtu vienošanos jeb karteli trīs sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju darbībās. Sods kopā 1,975 miljonu eiro apmērā piešķirts trim reģionālajiem pasažieru pārvadātājiem – AS "Liepājas Autobusu parks", AS "Nordeka" un SIA "Latvijas Sabiedriskais autobuss".

Lai izvērtētu KP lēmumu ietekmi uz jau noslēgtajiem līgumiem un arī uz tiem, kurus paredzēts slēgt tuvākā vai tālākā nākotnē, Autotransporta direkcijas iniciējusi konsultācijas ar KP un Iepirkumu uzraudzības biroju.

Minētie pasažieru pārvadātāji nepiekrīt konkurences uzraugu lēmumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti