Rīta intervija

Bērnu psihiatrs Ņikita Bezborodovs par akcijas ''Dod pieci'' sākumu

Rīta intervija

LIAA pārstāvis Guntis Rubīns par "Brexit"

Jaunais Rīgas vicemērs Oļegs Burovs par pārmaiņām pašvaldības uzņēmumu pārvaldībā

Rīgas lielajos uzņēmumos vēlas veidot padomes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas domes vadība pašlaik apsver iespēju veidot padomes Rīgas pašvaldības lielajās kapitālsabiedrībās, tostarp sabiedrības daudz kritizētajā "Rīgas satiksmē" un "Rīgas namu pārvaldniekā", to intervijā Latvijas Radio atzina Rīgas domes jaunais vicemērs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai").

Viņš sacīja, ka šī ideja pārrunāta ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu ("Saskaņa") un panākta vienošanās, ka galvaspilsētas lielākajās kapitālsabiedrībās vajadzētu veidot padomes, kas uzraudzītu uzņēmuma valžu darbu.

Burovs uzsvēra, ka uzņēmumu padomes locekļus varētu meklēt atklātos konkursos, ko varētu organizēt profesionālas personāla atlases kompānijas. Uzņēmumu padomes uzraudzītu pašvaldības uzņēmumu vadības darbu, tostarp to, cik profesionāli tās strādā.

Personāla atlases kompānijas nākotnē varētu piesaistīt arī pašvaldības uzņēmumu valdes locekļu meklēšanā, pieļāva Burovs.

Rīgas vicemērs atzina, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) atklātā iespējamā korupcija pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme" viņam bijis pārsteigums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti