Reorganizē Zviedrijas «Swedbank» grupas vadības struktūru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Zviedrijas "Swedbank" grupa paziņojusi par plāniem reorganizēt savu vadības struktūru. Savus amatus zaudējusi galvenā risku pārvaldniece Helo Meigasa, kas bija vienīgā Igaunijas pārstāve grupas vadībā, un bankas vadītāja Baltijas valstīs Šarlote Eslnica.

Šajos amatos uz pagaidu laiku iecelti pienākumu izpildītāji, kamēr tiek meklēti jauni kandidāti.

Aprīlī izveidotās Finanšu noziegumu novēršanas nodaļas vadītājs tagad atradīsies tiešā bankas vadītāja pakļautībā. Bet grupas vadošo amatpersonu skaits samazināts no 17 līdz 14 cilvēkiem.

Banka apgalvo, ka pārmaiņas bija nepieciešamas, lai padarītu atklātāku lēmumu pieņemšanas procesu, kā arī uzlabotu pārvaldību un iekšējās bankas darbības uzraudzību.

Šādas pārkārtošanās ir daļa no jaunā "Swedbank" vadītāja Jensa Henriksona centieniem atgūties no vairākām eksistenciālām krīzēm, kas pēdējos gadus skārušas banku, toskait arī plaši daudzinātā naudas atmazgāšanas skandāla.

KONTEKSTS:

Zviedrijas televīzijas kanāls SVT vēstīja, ka viena no Zviedrijas lielākajām bankām "Swedbank" varētu būt saistīta ar naudas atmazgāšanas skandālu, kurā iesaistīta arī Dānijas "Danske Bank". Daļa no naudas, kas pārskaitīta starp abām bankām, varētu būt saistīta arī ar tā dēvēto Magņitska lietu. Izmeklēšana par "Swedbank" darījumiem tā sauktās Magņitska lietas ietvaros pašlaik notiek arī Latvijā, vēstīja LTV raidījums "De facto".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti