Reizniece - Ozola: Valdība veido priekšvēlēšanu budžetu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdība šobrīd nodarbojas ar priekšvēlēšanu budžeta izveidošanu, kas arī izskaidro, kāpēc tajā ir atrodami salīdzinoši daudz labu priekšlikumu, kritiski premjera Valda Dombrovska ("Vienotība') vadītās valdības darbu intervijā Latvijas Radio trešdienas rītā vērtēja opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas deputāte Dana Reizniece–Ozola.

Viņa norādīja, ka labie priekšlikumi valdības darba kārtībā parādījušies nevis valdības gudrības dēļ, bet gan priekšvēlēšanu laika un opozīcijas prasību dēļ. Reizniece-Ozola nezināja teikt, vai ZZS atbalstīs valsts budžeta projektu, jo tā izveide norit valdību veidojošajā koalīcijā un Saeimā neviens priekšlikums vēl nav izskatīts.

Tomēr vienlaikus budžeta piedāvājumā ir arī tāds, pēc Reiznieces–Ozolas teiktā, „absurds priekšlikums” kā ostas nodoklis, ko pirms dažām nedēļām rosināja ieviest Reformu partija. Tas ir radīts tikai tāpēc, lai valdībā vadošā partija „Vienotība” spētu atbalstīt savu partneri Reformu partiju. Viņasprāt, naudai ir jāpaliek ostās.

Reizniece–Ozola arī pauda, ka valdība nav izmantojusi visas iespējas, lai ietaupītu valsts budžeta līdzekļus un gūtu jaunus ienākumus. Proti, valsts budžeta līdzekļus var papildināt, vairākkārt palielinot azartspēļu nodokli, jo „tās [azartspēles] indē Latvijas sabiedrību”. Vienlaikus valdība joprojām par 25 miljoniem latu gadā īrē nekustamos īpašumus valsts vajadzībām, kamēr pašas ēkas un nami ir brīvi.

Viņa arī kritizēja valdību par to, ka tā neiesaista opozīciju valsts budžeta izveidē. Premjera tikšanās ar ZZS bijusi tikai informatīva.

Vēstīts, ka valdība pašlaik veido nākamā gada valsts budžetu. Otrdien valdība un sociālie partneri panāca vienošanos par nodokļu politiku nākamajā gadā. Tiesa, tagad valdībai jāķeras pie darba valsts budžeta izdevumu daļā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti