Rīta Panorāma

LR Bigbends un džeza māksliniece Čaina Mozes

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Danu Reiznieci-Ozolu

Reizniece-Ozola sola atbalstīt Pētersones rosinātās VID reformas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) sola atbalstīt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas Ināras Pētersones rosinātās VID reformas, kuras viņa piedāvās marta sākumā.

Trešdienas rīta intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” Reizniece-Ozola norādīja, ka Pētersones uzdevums ir nākt klajā ar priekšlikumiem, kā ierobežot nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijas iespēju un kā rīkoties gadījumā, ja kādu darbinieku pieķer pretlikumīgā rīcībā.

Viņa uzsvēra, ka pēdējos gados nodokļu ir ieņemts mazāk kā plānots, un tas lielā mērā ir atkarīgs no VID darbinieku godaprāta. Tāpat ir vērts uzdot jautājumu, kā Igaunijā identiskai iestādei ir 1000 darbiniekiem izdodas iekasēt vairāk nodokļu nekā VID ar 4000 darbiniekiem.

VID Finanšu policijas reputāciju iedragājuši Latvijas Televīzijas raidījumos „De facto” un „Aizliegtais paņēmiens” atklātie fakti. Proti, pārbaudot vairāku Finanšu policijas pārvaldē strādājošo deklarācijas, LTV raidījums “De facto” atklāja, ka vecākais izmeklētājs Roberts Dirnēns no mātes - skolotājas - saņēmis gandrīz pusmiljonu eiro vērtu mantojumu, tai skaitā – skaidru naudu. Savukārt LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" atklāja, ka Dirnēna ģimenei pieder vērienīgi īpašumi un virkne uzņēmumu, taču naudas izcelsme tajos – neskaidra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti