Šī diena vēsturē

24. janvāris. Kēnigsbergas pilsoņu pārstāvji deva uzticības zvērestu Krievijas carienei

Šī diena vēsturē

26. janvāris. Riharda Štrausa operas "Rožu kavalieris" pirmizrāde Drēzdenē

25. janvāris. Fēliksa Mendelsona Kāzu maršs kļūst par laulību ceremonijas neatņemamu daļu

Reizniece-Ozola: KVV LM no valsts grib pārāk daudz

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

„KVV Liepājas metalurgs” (KVV LM) no valsts grib pārāk daudz un tā īpašnieku izpratne par uzņēmējdarbību drīzāk atgādina padomju, nekā Eiropas Savienības (ES) tradīcijas, intervijā Latvijas Radio raidījumam „Labrīt” pirmdienas rītā sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa norādīja, ka, šķiet, uzņēmumā dzīvo ar pārliecību, ka ir iespējams prasīt valdībai dažādas atlaides un valdības vadītājs ar vienu parakstu šīm pārmaiņām piekritīs.

Ministre uzsvēra, ka jau ir bijušas atlaides par dzelzceļu pakalpojumiem un ir obligātā iepirkuma komponentes samazinājums. Tagad gan ir arī izskanējis lūgums atbrīvot uzņēmumu no garantijas, kas dota valstij, taču valsts to ir atteikusi. „Šobrīd valsts ir diezgan nodrošinātās pozīcijas, jo garantija nav zaudēta. Jautājums – vai uzņēmums spēs saņemties!” pauda Reizniece-Ozola.

Jau ziņots, ka „KVV Liepājas metalurgs” lūdzis Valsts kasei uz diviem gadiem atlikt 2,7 miljonus eiro lielo maksājumu, kas uzņēmumam bija jāsamaksā vēl 2015.gadā.

“Liepājas metalurgs" nonāca finanšu grūtībās pirms aptuveni trīs gadiem un kļuva maksātnespējīgs.

Administratoram izdevās atrast uzņēmumam pircēju - Ukrainas holdinga kompānija "KVV Group" parakstīja pirkuma līgumu ar Latvijas valsti par maksātnespējīgā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" iegādi, piedāvājot par to maksāt 107 miljonus eiro. 2015.gada janvārī “Liepājas metalurga” atslēgas svinīgi nodotas jaundibinātā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" vadībai.

Tomēr jau maijā atklājās, ka no darba "KVV Liepājas metalurgs" atbrīvoti aptuveni 10 -15% darbinieku - metalurgi, kuri tikai nesen tika pieņemti darbā. Kā iemesls šādai rīcībai tiek minēts tas, ka nav piepildījušās uzņēmuma vadības optimistiskās prognozes par metalurģijas tirgu, tiek norādīts arī uz elektrības obligātā iepirkuma komponenti (OIK).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti