Rīta Panorāma

Latvijas zinātnieki iznīcina vēža metastāzes

Rīta Panorāma

Intervija ar Valdi Zatleru

Intervija ar Danu Reiznieci-Ozolu

Reizniece-Ozola: Ēnu ekonomikas apkarošanas plāns uzliek pārāk lielu slogu godīgajiem uzņēmumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pašreizējais Ēnu ekonomikas apkarošanas plāns nav pietiekams, turklāt tas uzliek pārāk lielu slogu godīgajiem uzņēmumiem. Tā intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība), kura tiek minēta kā iespējamā jaunās valdības finanšu ministre.

Cīņu ar ēnu ekonomiku Reizniece-Ozola redz kā vienu no darbiem iespējamā finanšu ministres amatā. Pašreizējo ēnu ekonomikas apkarošanas plānu viņa sauc par nepietiekamu, jo tajā nav aplūkots tas, cik sāpīgi tas sistu pa godīgajiem uzņēmējiem. Viņa norāda, ka tiek uzlikts pasākumu slogs visiem cerībā noķert kādu blēdi.

Ministre vēlas samazināt katru gadu vismaz vienu procentu no ēnu ekonomikas apjoma Latvijā. Tas vairāku gadu garumā ļautu pietuvoties Eiropas Savienības vidējam līmenim šajā jautājumā. Turklāt katram pasākumam cīņā ar ēnu ekonomiku vajadzētu izvērtējumu pēc tā ieviešanas.

Tāpat viņa atbalsta plānoto auditu Latvijas nodokļu sistēmai, jo savus nodokļus mainām “pēdējā naktī”, lai spētu budžetu sabalansēt, taču nedomājot par sistēmu kopumā.

Savukārt attiecībā uz Eiropas Savienības fondu līdzekļiem Reizniece-Ozola pauda, ka Finanšu ministrija vēlējusies uzņemties pārāk lielu lomu nozares politikas veidošanā. Viņasprāt, ja reiz pieņemts lēmums par kādu programmu, FM vajadzētu nevis vairakkārt pārvaicāt par tā nepieciešamību, bet gan atbalstīt īstenošanā.

Turklāt nākamā gada budžetu būtu jāsāk veidot jau pašlaik, nevis atlikt līdz oktobrim vai novembrim, norādīja Reizniece-Ozola.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti