PVD atļauj «Jelgavas augļu» dārzeņu apstrādes ceham atsākt darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) atļāvis SIA "Jelgavas augļi" dārzeņu apstrādes ceham atsākt darbu, informē dienesta pārstāve Ilze Meistere.

Šāds lēmums pieņemts pēc PVD iepriekšējā pārbaudē dārzeņu apstrādes cehā konstatēto higiēnas prasību pārkāpumu novēršanas. PVD uzņēmuma noliktavā un arī dārzeņu apstrādes cehā noņēma paraugus laboratoriskajiem izmeklējumiem.

"Visi laboratoriski izmeklētie nomazgājumi un pārtikas produktu paraugi, kas ņemti SIA "Jelgavas augļu" dārzeņu apstrādes cehā, ir negatīvi – verotoksigēnā 'E.Coli' nav konstatēta," norādīja Meistere.

PVD uzņēmuma dārzeņu apstrādes ceha darbību apturēja pēc tam, kad tur konstatēja nopietnus higiēnas prasību pārkāpumus. Uzņēmums piegādājis augļus un dārzeņus arī "Baltic Restaurants Latvia", kas ēdina bērnus Siguldas izglītības iestādēs, kur savukārt vairākiem audzēkņiem konstatēta 'E.Coli' jeb zarnu nūjiņas infekcija, kā arī salmonelozi izraisošā salmonellas baktērija.

KONTEKSTS:

Zarnu infekcijas simptomi konstatēti bērniem un darbiniekiem piecos Siguldas bērnudārzos, kur ēdinātājs ir "Baltic Restaurants Latvia". Saskaņā ar PVD pārbaužu rezultātiem, SIA "Baltic Restaurants Latvia" nav ievērojis personīgās higiēnas prasības un pieļāvis pārkāpumus tīrīšanas un dezinfekcijas pasākumu veikšanā Siguldas pirmskolas izglītības iestādēs "Ieviņa" un "Saulīte", kā arī Siguldas 1. pamatskolā. Pēc PVD konstatētā Siguldas novada pašvaldība nolēmusi lauzt līgumu ar bērnudārzu un skolu ēdinātāju SIA "Baltic Restaurants Latvia".

PVD un Slimību profilakses un kontroles centrs turpina meklēt zarnu nūjiņas infekcijas izplatības cēloni. Izmeklēšanu sākusi arī Valsts policija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti