Premjers un Sesks apspriež iespējamos scenārijus «Liepājas metalurga» krīzē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Premjers Valdis Dombrovskis pirmdien ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku pārrunāja iespējamos risinājumus saistībā ar grūtībās nonākušo metalurģijas uzņēmumu „Liepājas metalurgs”, pastāstīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

„Tikšanās mērķis faktiski bija premjeram un pilsētas domes priekšsēdētājam apmainīties ar viedokļiem par iespējamajiem risinājumiem [saistībā ar situāciju „Liepājas metalurgā”], jo pašvaldība uz vietas redz labāk, kuri no piedāvātajiem risinājumiem var sniegt lielāku efektu un, kur ir nepieciešams kaut ko pamainīt, lai sasniegtu vēlamo efektu,” sacīja Panke.

Viņš norādīja, ka tikšanās laikā tika pārrunāts kā valstij un pašvaldībai rīkoties dažādu attīstības scenāriju gadījumos, lai Liepājā saglabātu sociālo stabilitāti. „Šeit ir vairāki virzieni, kuros iespējams strādāt,” teica Panke un piebilda, ka tikšanās laikā spriests par iespējām veicināt nodarbinātību reģionā, kā arī par iespējamo atbalstu situācijā, ja reģionā pieaugtu bezdarbs.

„Ir svarīgi, lai Liepājā šī uzņēmējdarbības vide būtu no vienas puses maksimāli caurredzama un no otras puses atvērta jauniem investoriem. Respektīvi, jāstrādā, lai uzlabotu Liepājas konkurētspēju gan jaunu investoru piesaistē, gan celtu pievilcību esošo uzņēmēju acīs,” sacīja Panke.

Viņš arī pauda, ka jautājumā par atbalstu situācijā, ja reģionā pieaugtu bezdarbs, būtu iespējams pārdalīt Eiropas fondu līdzekļus, lai iedzīvotājiem, kuri zaudējuši darbu, dotu iespēju iziet bezdarbnieku apmācības un pārkvalifikāciju.

Jau ziņots, ka „Liepājas metalurgs” ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānija plāno par 8-10% samazināt darbinieku skaitu, turklāt pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori, tostarp Valsts kase, meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt.

„Liepājas metalurgs” ir lielākais darba devējs Liepājā – tas nodarbina aptuveni 2300 cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē”"NASDAQ OMX Riga” otrajā sarakstā, tā lielākie īpašnieki ir privātpersonas Sergejs Zaharjins, Kirovs Lipmans un Iļja Segals.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti