Premjers nesola īpašu pretimnākšanu ledus hallēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Par enerģētiku atbildīgā Ekonomikas ministrija šobrīd meklē risinājumus, kā bremzēt elektrības sadārdzināšanos saistībā ar obligāti iepērkamās elektroenerģijas pieaugumu. Šāda bija premjera Valda Dombrovska („Vienotība”) atbilde uz jautājumu, vai tiks rasti risinājumi ledus haļļu pārstāvju prasībai mazināt elektrības cenas pieaugumu.

No premjera teiktā izriet, ka nekāda īpaša pretimnākšana ledus hallēm nebūs. Viņš gan atzina, ka sadārdzinājums ir un šis jautājums ir jāvērtē, bet tas būtu jārisina nevis atsevišķos konkrētos gadījumos, bet gan kopumā saistībā ar situāciju ar obligāto iepirkuma komponenti (OIK).

„Tas, ko redzam, būtībā ir vienas problēmas dažādas izpausmes - vai tās izpaužas metalurgā, vai tās izpaužas hokejā hallēs vai kur citur. Tas ir šis straujais elektroenerģijas cenu pieaugums un konkrēti obligātā iepirkuma komponentes jeb zaļās enerģijas cenu pieaugums. Un pamatā tieši šī problēma ir jārisina un Ekonomikas ministrija pašreiz gatavojas nākt valdībā ar priekšlikumiem, kādā veidā šo cenu pieaugumu ierobežot un, iespējams, OIK pat samazināt,” skaidroja premjers.

Jau vēstīts, ka otrdien pie valdības nama piketēja vairāk nekā 100 cilvēku no dažādām Latvijas ledus hallēm, kā arī bērnu un jauniešu hokeja klubiem, prasot mazināt elektrības sadārdzinājumu. Pretējā gadījumā viena otra ledus halle varot bankrotēt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti