Premjera atbilde uzņēmējiem: Pašlaik «nē» robežu atvēršanai lētajam darbaspēkam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Darbaspēka piesaistē Latvijā nav izsmeltas visas iespējas, tāpēc pašlaik premjers Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība) neatbalsta Latvijas darba tirgus atvēršanu lētajam darbaspēkam.

Intervijā LTV raidījumā “Viens pret vienu” premjers pastāstīja, ka pašlaik no uzņēmējiem jūtams spiediens mazināt viesstrādniekiem no trešajām valstīm noteikto atalgojuma slieksni no vidējā līdz minimālajam.

Atbildot uzņēmēju vairākkārt paustajām bažām par iespējām piesaistīt darbarokas uzņēmumos, premjers bija noraidošs. Viņš pauda, ka pašlaik nav izsmeltas visas iespējas.

Kučinskis sacīja, ka to nav iespējams darīt, kamēr neesam izteikuši aicinājumu saviem tautiešiem ārvalstīs un neesam cēluši produktivitāti. Vēl esot jāizmanto tās rezerves, kuras Latvijā ir.

Pirms vairāk nekā gada premjers atzina, ka ne visiem reemigrantiem Latvijā būtu ko darīt. Nu Kučinskis sacīja, ka Latvijā esam tuvu tam, lai varētu aicināt atgriezties aizbraukušos tautiešus.

Tomēr vēl nepieciešami priekšnoteikumi, tostarp ne tikai darbavietas, bet arī dzīvesvietas. Piemēram, šobrīd tuvu Rīgai īres maksas pārsniedz iedzīvotāju iespējas, tās esot pārāk augstas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti