Preču norādīšanu divās valūtās atzīmē ar «Godīguma dienu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Paralēlo cenu atspoguļošanas perioda sākšanos, kad preču un pakalpojumu sniedzējiem cenas jānorāda gan latos, gan eiro, vairāki uzņēmumi atzīmēs ar akciju „Godīguma diena”. Tās laikā vairākos uzņēmumos pircējiem dienas garumā būs iespēja pašiem noteikt pakalpojuma vai preces cenu.

Akcijas laikā dalībnieki demonstrēs uzticēšanos Latvijas cilvēku godīgumam un to, ka godīgam uzņēmējam eiro ieviešana nav iemesls, lai celtu cenas.

„Šī ideja un iecere mums radās tāpēc, ka jūlijā tika aizsākta uzņēmēju iniciatīva „Godīgs eiro ieviesējs”. Šobrīd tai ir pievienojušies vairāk nekā 500 uzņēmēju ar vairāk nekā 6000 tirdzniecības vietām visā Latvijā. Bet mēs līdz ar šīs iniciatīvas iziešanu tautās esam saskārušies, ka iedzīvotāji izvērš diskusiju par to, kas tad ir godīgs eiro ieviesējs un kas nav godīgs eiro ieviesējs. Aktualizējas tēma par cenu celšanu un par to, vai tas ir godīgi vai nav godīgi. Un tad šajā kontekstā mēs arī gribējām paskatīties, kas tad ir tie godīgie vai negodīgie uzņēmēji, un kāda ir pati sabiedrība kopumā,” stāsta eiro komunikācijas nodaļas vadītāja Ināra Rubene.

Arī turpmāk 1. oktobri plānots pasludināt par Godīguma dienu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti