Pēc aizdomām par cilvēktirdzniecību konditorejā «Adugs» ražošanas jauda – par 40% mazāka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kamēr policija veic izmeklēšanu aizdomās par cilvēku tirdzniecību Latgales konditorejas uzņēmumā “Adugs”, ražotne turpina strādāt, tomēr ražošanas jauda decembrī ir samazinājusies aptuveni par 40%.

ĪSUMĀ:

  • Policija turpina izmeklēt iespējamo cilvēktirdzniecību konditorejā “Adugs”.
  • Uzņēmums turpina strādāt; decembrī ražošanas jaudas samazinātas par 40%.
  • Visi darbinieki strādā, un situācija nav ietekmējusi viņu atalgojumu.
  • “Elvi” un “Top!” ir atjaunojuši sadarbību ar “Adugs”.
  • “Rimi” un “Maxima” pagaidām sadarbību neatjauno.
  • “Rimi” tiks iztirgota esošā produkcija, tomēr jauna klāt netiks papildināta.  
  • Līvānu novada iesaiste līdz šim nav bijusi nepieciešama.

“Spītējot sarežģītajai situācijai, mēs darām visu, lai ražotnē darbs neapstātos,” tā saka uzņēmuma SIA “Adugs Production” attīstības vadītāja Anna Lencberga, raksturojot situāciju uzņēmumā.

“Esam mobilizējuši krīzes vadības komandu, lai mazinātu krīzes sekas un vienlaikus nodrošinātu  mūsu ikdienas procesus.

Šobrīd esam saliedēti, jo ļoti labi apzināmies, ka mums ir jāpasargā 270 darba vietas Latgales reģionā,” norādīja Lencberga.

Visi darbinieki strādā, un situācija nav ietekmējusi viņu atalgojumu. Uzņēmumā nupat kā ir uzstādīta jauna baranku ražošanas iekārta. Tāpat no vairākiem mazumtirgotājiem, kuri apturēja sadarbību ar konditorejas uzņēmumu, daži to ir atjaunojuši.

Pēc aizdomām par cilvēktirdzniecību konditorejā «Adugs» ražošanas jauda - par 40% mazāka
00:00 / 03:07
Lejuplādēt

“ “Elvi” un “Top!” ir mūs uzklausījuši un ir atjaunojuši ar mums sadarbību, katrs pasūtījums mums ļauj saglabāt darbavietas. “Rimi” un “Maxima” pagaidām izvēlējušies nogaidīt. Bet mēs saskaramies arī ar atbalstu no mazajiem tirgotājiem. Šogad pusi mēs eksportējam. Mūsu produkti nopērkami ļoti daudzās valstīs. Uzņēmums eksportē produktus uz Lietuvu, Igauniju, Vāciju, Lielbritāniju, Spāniju, Grieķiju, Somiju, Izraēlu, pat ASV,” stāstīja Lencberga.

“Rimi” veikalu plauktos tiks iztirgota jau esošā produkcija, tomēr jauna klāt netiks papildināta.

“”Rimi” visās Baltijas valstīs ir ļoti stingra nostāja korporatīvās sociālās atbildības jautājumos, tādēļ šobrīd neesam atjaunojuši sadarbību un slēguši jaunus līgumus ar “Adugs”,” lēmumu skaidroja "Rimi Latvia" pārstāve Elīna Šakirova.

“Tāpat ''Rimi'' veikalos nenorisinās akcijas piegādātajiem “Adugs” produktiem, savukārt līdz šim iepirktā “Adugs” produkcija tiks iztirgota, lai novērsu pārtikas atkritumu rašanos.

Sadarbība ar “Adugs” netiks atjaunota līdz brīdim, kad tiks saņemta oficiāla informācija, kas pilnībā pierādīs uzņēmuma nevainīgumu,” sacīja “Rimi” pārstāve.

Līvānu novada pašvaldība, kuras teritorijā atrodas ražotne, atzīst, ka pašvaldības iesaiste līdz šim nav bijusi nepieciešama, apliecināja Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle.

“Pagaidām mēs kā pašvaldība nekādā veidā neiesaistāmies, tur šobrīd stādā Valsts policija, tiesībsargājošās institūcijas; pagaidām ne uzņēmums pats, ne sociālajā dienestā nav neviens griezies pēc kaut kādiem palīdzības lūgumiem. Ceram, ka tur netiks traucēta ražošana, cilvēku nodarbinātība,” pauda Kraukle.

Tikmēr Valsts darba inspekcija ir ierosinājusi administratīvo lietu par situāciju uzņēmumā. Lieta vēl ir procesā, gala lēmums nav pieņemts, tāpēc Valsts darba inspekcija pašlaik par to komentārus nesniedz.

KONTEKSTS:

Valsts policija ieguvusi pierādījumus, ka ārzemju viesstrādniekiem kādā Latgales konditorejas uzņēmumā netika maksātas algas, atņemti personas dokumenti, izteikti draudi un bijusi fiziska ietekmēšana. LTV rīcībā esošā informācija liecināja, ka aizdomās par cilvēku tirdzniecību policija aizturēja un tiesa apcietināja uzņēmuma "Adugs" vadītāju Jāzepu Zukulu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti