Pazemina Vācijas ekonomikas šā gada izaugsmes prognozi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vācijas Ekonomikas ekspertu padome būtiski samazinājusi valsts iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes prognozi šim gadam. Tomēr citi dati, tostarp par bezdarba līmeni, liecinot, ka šīs grūtības ir pārejošas.

"Bezdarba līmenis turpināja samazināties. Publiskotās vakances skaidri norāda, ka uzņēmumi steidzami meklē kvalificētus darbiniekus. Pamatojoties uz visiem šiem rādītājiem, varam pieņemt, ka bezdarba līmenis turpinās samazināties," teica valdības ekonomikas eksperts Kristofs Šmits.

Eksperti prognozē, ka Vācijas ekonomika šogad pieaugs par 0,8%, nevis par iepriekš prognozētajiem 1,5%.

Tā iemesls ir "Brexit" radītie riski, neatrisinātais tirdzniecības konflikts starp ASV, Eiropu un Ķīnu, kā arī iespējamā Ķīnas izaugsmes palēnināšanās. Tomēr recesija valstij nedraudot, un tieši dati par nodarbinātību ļaujot būt optimistiskiem.

 Jau nākamgad valsts ekonomika varētu pieaugt par 2,2%. Pozitīvi vērtējams arī Vācijas investoru pārliecības līmeņa pieaugums par 10 punktiem mēneša laikā.

KONTEKSTS:

Eiropas Centrālā banka (ECB) marta sākumā pazemināja eirozonas valstu ekonomikas izaugsmes prognozes šim un nākamajam gadam. Eksperti IKP pieauguma prognozi šim gadam pazemināja no 1,7% līdz 1,1%. Savukārt nākamajā gadā pieaugums būs 1,6% jeb par procenta desmitdaļu mazāk, nekā prognozēts iepriekš.

ECB padomes sēdē arī nolemts saglabāt galveno bāzes procentu likmi aizdevumiem nulles procentu līmenī un to nemainīt vismaz līdz šā gada beigām. Lai bankas varētu iegūt lētus aizdevumus un atdzīvināt gauso kreditēšanas tirgu eirozonā, no šā gada septembra līdz 2021. gada martam banka arī īstenos jaunu aizdevumu izsniegšanas kārtu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti