Pavļuts: «Liepājas metalurgā» jāiegulda pašam uzņēmumam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Pašam uzņēmuma jāiegulda nauda «Liepājas metalurgā», un, ja akcionāri to nevēlas darīt, valstij investēt būtu „ārkārtīgi augsta riska darījums”, tā ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP) ceturtdien norādīja intervijā Latvijas Radio radiījumā "Krustpunktā".

„Ja akcionāri nav spējīgi vai nevar vienoties par naudas ieguldījumu, tad droši vien jādara kaut kas savādāk,” sacīja ministrs. Taujāts par valsts iespējamo ieguldījumu, Pavļuts uzsvēra, ka ieguldīt uzņēmumā, kurā nevēlas to nevēlas darīt akcionāri, ir „ārkārtīgi augsta riska darījums”. Pavļuts pārliecināts, ka valsts nedrīkst raudzīties uz šo investīciju nekā citādāk kā jebkurš cits kreditors vai investors, kurš skatās, vai ir saprātīgi naudu ieguldīt.

"Uzlabojot uzņēmuma pārvaldi, izveidojot skaidru restrukturizācijas plānu, pārliecinot kreditorus, ka uzņēmums ir dzīvotspējīgs, - pie šiem nosacījumiem uzņēmums var dzīvot, tas var būt rentabls, dzīvotspējīgs ilgtermiņā. Tas ir tas, ko speciālisti apgalvo. Bet uzņēmums ir jāsakārto – gan izejvielu iepirkšana, gan noiets un uzņēmuma darbības efektivitāte nepieciešama," norādīja ministrs.

Viņš uzsvēra, ka "Metalurgā" vēl varētu būtu ļoti daudz efektivizācijas. „Ja tur nāktu jauns, nopietns investors, un tāda varbūtība pastāv, uzņēmums var būt dzīvotspējīgs, bet tam jāstrādā ar rentabilitāti. Šobrīd tā ir neticami zema,” sacīja Pavļuts, piebilstot, ka uzņēmuma būtu nepieciešama arī modernizācija.

Pavļuts gandarīts, ka kreditoru klubs ir sācis strādāt – bankas, piegādātāji "Latvenergo", Valsts kase kopā nolīguši konsultantus un veic darbu, kas, ministra ieskatā, būtu jādara uzņēmuma vadībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti