Pašvaldībām likumā plāno ļaut noteikt teritorijas bez spēļu zālēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Saeima ceturtdien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Azartspēļu un izložu likumā, kas, tostarp ļaus pašvaldībām noteikt teritorijas, kur nebūs atļauts organizēt azartspēles.

Pašlaik likumā ir iekļauti desmit noteikumi par to, kur azartspēles nav atļauts organizēt.

Saeimas deputāti atbalstīja opozīcijas deputāta Viktora Valaiņa (Zaļo un Zemnieku savienība) priekšlikumu. Viņš piedāvāja šim sarakstam pievienot arī attiecīgās pašvaldības teritorijas vai vietas, kas noteiktas pašvaldības saistošajos noteikumos. To atbalstīja 45 deputāti, bet 33 bija pret un viens atturējās.

KONTEKSTS:

Jau vairāk nekā pirms desmit gadiem Rīgas dome apņēmās izskaust azartspēļu zāles no pilsētas vēsturiskā centra. Vēlāk - 2017.gadā -  Augstākā tiesa blakuslēmumā Rīgai norādīja, ka pilsēta nepilda pati savus saistošos noteikumus. Līdz ar to dome bija spiesta atsaukt vietu atļaujas 42 spēļu zālēm pilsētas vēsturiskajā centrā, dodot piecu gadu pārejas periodu darbības izbeigšanai. Apstrīdot šo lēmumu, pret Rīgas domi tiesā vērsās 42 azartspēļu zāļu īpašnieki.

Savukārt šogad maijā Satversmes tiesa atzina, ka Rīgas domes ierobežojumi ierīkot spēļu zāles vēsturiskajā centrā atbilst Satversmes 105. pantam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti