Ārpus Rīgas

Ventspils Augstskolas Viedo tehnoloģiju pētniecības centrs - jauno zinātnieku bāzes vieta

Ārpus Rīgas

Daugavpils novadā durvis slēdz pēdējās aptiekas

Liepājā paplašinās disku ražotni

Pasaules līderi specializētu riteņu disku ražošanā pārceļas uz Liepāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Liepājā turpina paplašināties speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums „Trelleborg Wheel Systems Liepāja”, kas ir viens no vadošajiem pasaulē metāla disku ražošanā riteņiem lauksaimniecībā un citās specializētās nozarēs. Pārceļot jaunāko ražotnes daļu no Zviedrijas, kompānija izvirzījusi mērķi tieši Liepājā veidot savu riteņu disku ražošanas kompetences centru, kur top augstas kvalitātes un dažādu izmēru riteņu diski. 

„Trelleborg” grupa, kam pasaulē ir ap simt dažādu ražotņu, darbību Liepājas biznesa centrā sāka pirms 11 gadiem. Uzņēmumā SIA„Trelleborg Wheel Systems” šajā laikā ir pieauguši gan ražošanas apjomi, gan darbinieku skaits. Šogad ražošanas attīstībā investēti 7 miljoni eiro.

Jaunā ražotne sāks darboties nākamā gada janvārī,

pašlaik tiek instalētas iekārtas, kas ļaus ražot arī lielāku izmēru riteņu diskus, stāsta "Trelleborg Wheel Systems” ražotnes vadītāja Liene Giertmane-Done.

„Pieaugušas arī ražošana platības. Ja mums bija 11 tūkstoši [kvadrātmetru], tad tagad ražošanai papildus ir vēl 6 tūkstoši kvadrātmetru, papildus īrējam noliktavu. Ražojam ap 5 tūkstošiem dažādu veidu produkciju, sākot no 3 collām līdz pat 50 collām,” ar produkcijas klāstu iepazīstina Giertmane-Done.

Atsevišķi izveidots disku krāsošanas cehs, kam iekārtas testētas Šveicē,

lai maksimāli nodrošinātu kvalitatīvu un mazāk kaitīgu krāsošanas ciklu. Neraugoties uz to, ka riteņu disku ražošana ir automatizēta, uzņēmumā strādā vairāk nekā simts darbinieku, turpina Giertmane-Done.

„Šobrīd mums ražotnē strādā 96 darbinieki, kopumā uzņēmumā ir 130, taču katru dienu darbinieku skaits mainās," saka ražotnes vadītāja. "Lai nodrošinātu ražošanas procesu, mums būs vajadzīgi vēl 10 līdz 15 strādājošie. Plāni mums ir grandiozi, bet kā tas īstenosies, tad jau redzēsim.”

“Trelleborg Wheel Systems” ražošanas viceprezidents Marko d'Andželo uzsver, ka kompānijai kopumā ir 17 ražotnes visā pasaulē, kas ražo diskus dažādām vajadzībām, izņemot sabiedriskajam transportam un automašīnām. Ražošanas viceprezidents uzsver, ka

tieši Liepāja kļūs par bāzes vietu, kas ļauj attīstīt pilna cikla ražošanas procesu Liepājas biznesa centrā.

„Tā kā šeit jau ir iestrādes disku izgatavošanā, tad tieši Liepāja kļūs par tādu kā ekselences centru, kur mēs spējam saražot visa veidu diskus no 3 līdz pat 54 collām,” uzsvēra d'Andželo.

Dienas laikā uzņēmumā var saražot aptuveni 16 tonnas gatavās metāla produkcijas. Atklājot jauno uzņēmuma daļu, ražošanas apjomi dubultosies. „Trelleborg” grupas ienākšana ir viens no piemēriem, kā turpina attīstīties Liepājas biznesa centrs, kas piedāvā uzņēmumiem ražošanas telpas.

Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldnieka vietnieks Uldis Hmieļevskis uzsvēra, ka katrs SEZ uzņēmums ar kaut ko izceļas. "2016. gadā bija 50 darbinieku, šodien runājam par 130. Trīs gadu laikā ir radītas papildus 80 darba vietas," viņš saka. "Tas bija iespējams tikai tāpēc, ka izdevās atrast papildu vietu būvniecībai, lai varētu jauno un veco ražotni savienot vienā korpusā. Uzdevums nebija viegls ar daudziem izaicinājumiem. Mēs redzam, ka tiek testētas iekārtas un nākamgad sāksies ražošana.”

Visa saražotā produkcija tiek eksportēta galvenokārt uz Skandināvijas valstīm, Franciju, Vāciju, ASV un citām valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti