Par "Liepājas metalurgu" saņemti vismaz trīs investoru piedāvājumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Par metalurģijas rūpnīcu "Liepājas metalurgs" kreditoru klubs ir saņēmis vismaz trīs investoru piedāvājumus, šorīt telekompānijā LNT pastāstīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. Nevienu no investoru piedāvājumiem ministrs nevēlējās īpaši izcelt, sakot, ka kreditoru lēmumu noteiks piedāvājumu kvalitāte.

Pavļuts gan atzīmēja, ka pamatā viss tomēr ir atkarīgs no uzņēmuma akcionāriem, kuru bezdarbība radījusi esošās grūtības.

Valdība paralēli tomēr gatavojas ļaunākajam un gatavo rezerves plānu, kā palīdzēt reģionam, ja tiešām "Liepājas metalurgs" pārtrauc darbu.

Jau ziņots, ka Krievijas metalurģijas kompānija "Daļpolimetall" aktīvi interesējas par finanšu grūtību māktās AS "Liepājas metalurgs" iegādi, rakstīja laikraksts "Vesti Segodņa". "Ja mums izdosies vienoties ar akcionāriem un kreditoru klubu, esam gatavi sākt ražošanu uzņēmumā trīs četru nedēļu laikā," apstiprinājis "Daļpolimetall" direktoru padomes priekšsēdētājs Eduards Janakovs.

Savukārt Krievijas koncerns "Rosenergomaš" gatavs iesaistīties AS "Liepājas metalurgs" glābšanā ar profesionālu ekspertu komandu, kam ir pieredze līdzīgu uzņēmumu glābšanā, kā arī ar nepieciešamo metāllūžņu apjomu, lai nodrošinātu Latvijas lielākā metalurģijas uzņēmuma nepārtrauktu darbību, vēstulē Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) norāda metalurģijas uzņēmuma akcionāra Kirova Lipmana piesaistītā investora "Rosenergomaš" prezidents Vladimirs Palihata.

"Rosenergomaš" prezidents Palihata vēstulē atzīmē, ka koncerns ir gatavs piegādāt "Liepājas metalurgam" nepieciešamo metāllūžņu daudzumu, lai uzņēmums varētu darboties bez pārtraukumiem. Turklāt Krievijas koncerns ir gatavs nodrošināt profesionāļu komandu, kam ir pieredze darbā ar līdzīgiem uzņēmumiem NVS valstīs, ar klientu bāzi gatavās produkcijas realizācijai.

"Liepājas metalurga" kreditoru klubs un tā pieaicinātais konsultants "Prudentia Advisers" turpina darbu ar uzņēmuma akcionāriem, lai panāktu vienošanos par situācijas stabilizāciju uzņēmumā, kā arī strādās pie citiem juridisku risinājumu meklējumiem, 5.jūnijā paziņoja "Prudentia Advisers" valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš. Viņš norādīja, ka pirmais un reālākais variants ir, ka tiesiskās aizsardzības procesa laikā tiktu panākta vienošanās ar akcionāriem un viņi vai nu ieguldītu uzņēmumā savus līdzekļus, vai arī nodotu akcijas kreditoriem. Ja šis scenārijs neīstenojas, tad, visticamāk, kreditori savas intereses īstenos caur uzņēmuma maksātnespēju.

Jau ziņots, ka līdz valdības noteiktā termiņa - 31.maija - beigām viens no uzņēmuma akcionāriem Lipmans neparakstīja valdības un kreditoru piedāvāto vienošanos, bet Iļja Segals un Sergejs Zaharjins ir atsūtījuši vienošanos ar būtiskiem labojumiem, kas tika nodoti izvērtēšanai juristiem.

Saskaņā ar kreditoru kluba izvirzītajām prasībām visiem trim "Liepājas metalurga" lielākajiem akcionāriem bija jāparaksta vienošanās par turpmāk veicamajām darbībām uzņēmuma finanšu situācijas stabilizācijai, tostarp attiecībā uz akciju pārdošanu, saistību restrukturizāciju, uzņēmuma vadības nomaiņu u.c.

Vienošanās paredzēja visu trīs lielāko akcionāru - Zaharjina, Segala un Lipmana - akciju nodošanu kreditoru grupai par vienu latu, ja līdz noteiktam termiņam netiks veikts naudas ieguldījums desmit miljonu latu apmērā no katra akcionāra puses.

Valdība 23.aprīlī izveidoja darba grupu, kas koordinē "Liepājas metalurga" problēmu risināšanu. Darba grupas galvenie uzdevumi ir no valsts un pašvaldības puses operatīvi koordinēt nepieciešamos pasākumus "Liepājas metalurga" situācijas risināšanai un izstrādāt risinājumus uzņēmējdarbības un nodarbinātības veicināšanai Liepājas pilsētā un reģionā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti