Par «Lido» kontrolpaketes īpašnieku kļuvis Igaunijas uzņēmums «Treeland»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Par ēdināšanas uzņēmuma AS "Lido" 51% akciju īpašnieku kļuvis "Treeland", kas ir Igaunijas uzņēmējam Ivaram Vendelinam piederošs uzņēmums. Partneris "Lido" piesaistīts, lai uzņēmumam dotu jaunu attīstības vērienu, teikts "Lido" paziņojumā medijiem.

"Lido" akciju kontrolpaketes pārdošanas darījuma summa netiek atklāta, jo tā esot konfidenciāla informācija.

Kā nākamos attīstības soļus abi uzņēmēji – Gunārs Ķirsons un Ivars Vendelins – redz uzņēmuma darbības paplašināšanu ne tikai Baltijā, bet arī Skandināvijā un, iespējams, citviet Eiropā. 

Jauns partneris esošajos apstākļos ir vitāli nepieciešams, lai uzņēmums varētu turpināt attīstības ceļu, norādīja "Lido" dibinātājs un akcionārs Ķirsons.

"Covid-19 izraisītā krīze ir daudz iemācījusi, diemžēl valsts solītā palīdzība daudzkārt palikusi tikai vārdos. Taču uz vietas palikt nevar, tādēļ šis ir tālredzīgs lēmums. Šajā situācijā jauna attīstības partnera piesaiste, ar kuru mans stratēģiskais redzējums saskan, ir spēcīgs atspēriena punkts "Lido" izaugsmei, lai "Lido" augtu un radītu pievienoto vērtību un prieku cilvēkiem ne tikai Latvijā,” pārliecināts Ķirsons.

Tikmēr Vendelins pauda, ka viņš "Lido" zīmolu vienmēr vērtējis kā vērtīgu un ļoti perspektīvu, "taču bija jāpienāk īstajam brīdim, lai uzsāktu kopīgu ceļu uz izaugsmi".

"Ceru, ka varu sniegt ieguldījumu ar savām zināšanām un pieredzi, lai "Lido" un latviskās vērtības nestu arī ārpus Latvijas robežām," sacīja Vendelins.

Ķirsons arī turpmāk strādās AS "Lido" padomē, lai turpinātu darbu pie uzņēmuma attīstības, jaunu tehnoloģiju ieviešanas projektiem un restorānu tīkla ģeogrāfiskās paplašināšanas. Uzņēmuma valde paliek nemainīgā sastāvā.

KONTEKSTS:

AS "Lido" pieder 20 restorānu Latvijā un Igaunijā, kā arī deviņi veikali Latvijā. 2019. gadā ēdināšanas uzņēmuma AS "Lido" grupa strādāja ar 56,123 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 4,4% vairāk nekā gadu iepriekš.

Igaunijas mediji ziņo, ka Ivars Vendelins ir 46 gadus vecs, viņam pieder 20% no ienesīgā koncerna “MM Grupp”, kura lielākais akcionārs (78%) ir Marguss Linnamē, viens no bagātākajiem cilvēkiem Igaunijā.

“MM Grupp” peļņa pagājušogad bija 302 miljoni eiro, vēsta Igaunijas sabiedrisko mediju portāls ERR.ee.

“MM Grupp” koncernā ietilpst gandrīz 150 uzņēmumu ar 3700 darbinieku.

“MM Grupp” ir īpašnieks Igaunijas laikrakstam “Postimees”, “Apollo” kinoteātriem un grāmatveikaliem, “Apotheka” aptiekām, “Pet City” mājdzīvnieku preču veikaliem, tas darbojas arī citās mazumtirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas nozarēs, piemēram, Igaunijā atvēra amerikāņu tīkla “Kentucky Fried Chicken” (“KFC”) ēstuves.

“MM Grupp” koncernā ietilpst arī Latvijas ziņu aģentūra “LETA” un portāls “TVNET”.

“MM Grupp” pagājušogad grasījās iegādāties arī “Forum Cinemas” kinoteātru tīklu Baltijas valstīs, bet šo darījumu aizkavēja Igaunijas Konkurences padome, kas neļāva pārņemt “Forum Cinemas” biznesu Igaunijā, jo tādā gadījumā uzņēmuma tirgus daļa Tallinā būtu vairāk nekā 80% un Tartu vairāk nekā 90%. Pēc tam “MM Grupp” paziņoja, ka tomēr pirkšot “Forum Cinemas” kinoteātrus Lietuvā un Latvijā, jo darījuma galvenais mērķis bija nostiprināties Lietuvas tirgū.

2020. gada decembrī tika ziņots, ka Ivars Vendelins arīdzan kļuvis par vienu no tirdzniecības centra "Riga Plaza" īpašniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti