Ukraina iekļauj ātrās ēdināšanas uzņēmumu «Subway» kara sponsoru sarakstā

Ukrainas Nacionālā korupcijas novēršanas aģentūra iekļāvusi ASV ātrās ēdināšanas uzņēmumu "Subway" starptautisko kara sponsoru sarakstā, paziņojusi pretkorupcijas aģentūra.

Tā norādījusi, ka iemesls "Subway" iekļaušanai sarakstā ir tas, ka šis tīkls turpina darboties Krievijā.

"Vairāk nekā 500 uzņēmuma restorānu turpina strādāt agresora tirgū, maksājot Krievijas budžetā simtiem tūkstošu dolāru nodokļu. Tāpat "Subway" aktīvi reklamē savu darbību, izmantojot sankcijām pakļautos Krievijas sociālos tīklus, un ēdienu piegādē izmanto "Yandex", kas sadarbojas ar agresorvalsti," teikts organizācijas paziņojumā.

Krievijā "Subway" franšīze pieder uzņēmumam "Subway Russia Service Company", kuras galvenais birojs atrodas Sanktpēterburgā.

"Subway" Krievijā darbojas jau vairāk nekā 20 gadus, ir radījis aptuveni sešus tūkstošus darbavietu, un tam ir 550 restorānu 122 pilsētās.

Pēc tam, kad sākās Krievijas iebrukums Ukrainā, uzņēmuma vadība nenosodīja karu un nepaziņoja par darbības pārtraukšanu vai samazināšanu Krievijā.

Ukrainas veidotajā kara sponsoru sarakstā iekļauti tādi uzņēmumi kā "Philip Morris International", "Japan Tobacco", "AliExpress", "Xiaomi", "Geely", "Bacardi", "Unilever", "Mondelez", "Raiffeisen Bank International" un citi. Pagājušajā nedēļā sarakstā tika iekļauts Lietuvas pārtikas produktu ražotājs "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola 'Viči" īpašnieks.

"Subway" kļuvis par 49. uzņēmumu starptautisko kara sponsoru sarakstā. Kopumā reģistrā iekļauti uzņēmumi no 15 valstīm, un visvairāk – 14 kompānijas – ir no Ķīnas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti