Panorāma

Pierobežā ģimenes negrib tapt izšķirtas

Panorāma

Aizturēts robežsardzes priekšnieks G. Pujāts

Interesējas par biznesa pārcelšanu uz Latviju

Par biznesa pārcelšanu uz Latviju interesējas desmit Baltkrievijas uzņēmumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēc Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām pieaugusi baltkrievu uzņēmēju interese par Latviju. Patlaban Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) notiek sarunas ar desmit uzņēmējiem, kas izteikuši vēlmi uzņēmumu pārcelt uz mūsu valsti, ziņo LTV7.

Kopš 9. augusta, kad Baltkrievijā notika prezidenta vēlēšanas, kas aizsāka protestu vilni, Baltijas valstīs novērota baltkrievu uzņēmēju palielināta interese par biznesa pārcelšanu. Lietuva saņēmusi vairāk nekā 20 pieteikumus no informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijām.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem Baltkrievijā strādā 1700 IT kompānijas. Daļu no tām gribētu piesaistīt arī Latvija. LIAA šim nolūkam izveidojusi pat īpašu reaģēšanas vienību.

“Mums ir plānota un jau iesākta kampaņa, kas ir speciāli augsto tehnoloģiju bagātajiem uzņēmumiem Baltkrievijā ar mērķi viņu uzrunāt par pilnīgu vai daļēju biznesa relokāciju uz Latviju,” pastāstīja LIAA investīciju projektu vadītājs Toms Stūrītis.

Tostarp šonedēļ esot bijusi saruna ar uzņēmumu Baltkrievijā, kur tam ir vairāki tūkstoši darbinieku.

“Kopš 9. augusta LIAA ir sniegusi vairāk nekā 100 konsultācijas Baltkrievijas uzņēmumiem, kas ir rezultējies ar to, ka desmit uzņēmēji pašlaik gatavo dokumentus par daļēju vai pilnīgu sava  biznesa relokāciju uz Latviju,” atklāja Stūrītis.

Tiesa, detalizētāku informāciju LIAA neatklāj. Aģentūras pārstāvis norādīja, ka Baltkrievijas uzņēmumiem ir svarīga drošība, tādēļ komunikācija ar tiem dažkārt notiek caur šifrētām platformām.

Pilns sižets krievu valodā:

KONTEKSTS:

Baltkrievijā jau vairākas nedēļas turpinās masu protesti pret 9. augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu. Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem līdzšinējais autoritārais prezidents Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, kamēr opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska tikai 10,1%.

Taču opozīcija, pamatojoties uz liecībām par nepieredzēti plašiem pārkāpumiem, apgalvo, ka šie rezultāti ir viltoti.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti