Uzdod LIAA slēgt pārstāvniecību Maskavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība) uzdevis Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) slēgt ārējo ekonomisko pārstāvniecību Maskavā, kā arī apturēt investīciju projektu piesaisti no Krievijas un Baltkrievijas.

Vitenbergs skaidroja, ka Krievijas iebrukums Ukrainā ir radikāli izmainījis līdzšinējo lietu kārtību un ekonomiskā sadarbība ar Krieviju un Baltkrieviju vairs nav iespējama.

LIAA ir vienots tālruņa numurs: 68803505 un e-pasta adrese: [email protected], lai apkopotu šobrīd uzņēmējiem aktuālākos jautājumus darījumos ar Krievijas un Baltkrievijas uzņēmējiem un palīdzētu ar jauniem eksporta tirgiem, informēja ministrijā.

Viens no aktuālākajiem jautājumiem ir resursu pieejamība tiem uzņēmumiem, kuri līdz šim iegādājās izejvielas no Krievijas un Baltkrievijas. LIAA ārējo pārstāvniecību tīkls šobrīd apzina potenciālās alternatīvas dažādās preču grupās.

"Sekojot ģeopolitiskajiem procesiem, Latvijas uzņēmēji jau iepriekšējos gados ir veikuši savu produkciju eksporta tirgu dažādošanu, būtiski paplašinot eksportu gan uz Eiropas valstīm, gan ASV un Āzijas valstīm. Savukārt tiem Latvijas uzņēmējiem, kuriem līdz šim Krievija vai Baltkrievija bija izejvielu ieguves vai produkcijas noieta tirgus, palīdzēsim meklēt risinājumus jaunām piegādes ķēdēm un jauniem eksporta tirgiem,” norādīja Vitenbergs.

KONTEKSTS:

24. februārī Krievija iebruka Ukrainā, paziņojot, ka ir sākusi "militāru operāciju" un aicinot Ukrainas armiju "nolikt ieročus". Krievija jau ilgāku laiku pirms iebrukuma pulcēja pie Ukrainas robežas armiju, vienlaikus noliedzot nodomus iebrukt kaimiņvalstī un rietumvalstu bažas noraidot kā nepamatotas.

Kā ieganstu iebrukumam Putina režīms izmantoja it kā palīdzības lūgumu no Doneckas un Luhanskas "tautas republikas", kuru neatkarību no Ukrainas pats Putins atzina tikai trīs dienas pirms iebrukuma.  

Krievijas plānotais zibenskarš izgāzies, ukraiņi izrāda sīvu pretestību. Rietumvalstis palīdz Ukrainai finansiāli, kā arī sūtot militāro tehniku, ieročus un munīciju. Pret Krieviju ieviestas plašas sankcijas, tajā skaitā iesaldējot Centrālās bankas aktīvus, kas pēc ekonomistu domām ir smags trieciens ilgākā termiņā, atslēdzot vairākas Krievijas bankas no starptautiskās maksāšanas sistēmas SWIFT, slēdzot savu gaisa telpu Krievijas lidmašīnām un nosakot citus ierobežojumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti