Papīrfabrika «Līgatne» produkciju eksportē uz 20 valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Papīrfabrika “Līgatne” uz ārvalstīm eksportē kopumā 85% no saražotā apjoma. Lai nostiprinātu savas pozīcijas eksporta tirgos, uzņēmums plāno investēt aptuveni vienu miljonu latu krāsaino papīru ražošanas attīstībā, kas ļaus paplašināt arī piedāvāto produktu sortimentu ārvalstīs.

Paredzams, ka plānotās investīcijas tiks izmantotas, lai uzstādītu jaunu makulatūras attīrīšanas un atkrāsošanas līniju, kā arī paplašinātu izejmateriālu bāzi.

Papīrfabrikā gan piesardzīgi prognozē eksporta apjomu kāpumu, jo tas ir cieši saistīts ar ārējas vides izmaiņām. “Mūsu konkurētspējas priekšrocība viennozīmīgi ir iespēja ražot gan mākslas, gan tehnisko papīru. Ārvalstu klienti augstu vērtē arī to, ka visa papīrfabrikas saražotā produkcija ir dabai draudzīga. Tomēr mūsu nozarē bizness ir ļoti atkarīgs no ražošanas cenu izmaiņām, īpaši makulatūras un elektroenerģijas cenām,” skaidro papīrfabrikas “Līgatne” vadītājs Normunds Dzērve.

Šobrīd papīrfabrika savu produkciju eksportē uz vairāk nekā 20 valstīm visā pasaulē, tai skaitā uz Beļģiju, Vāciju, Nīderlandi, Somiju, Slovākiju, Dāniju, Franciju, Čīli un citur. Lai audzētu eksporta apjomus, papīrfabrikas “Līgatne” vadība plāno paplašināt ārvalstu tirgos piedāvāto produktu klāstu ar albumiem, biroja papīriem, dizaina papīriem, apdrukātiem iepakojuma papīriem un citiem produktiem.

Pērn kopējais saražotais papīra apjoms sasniedza 9154 tonnas, tai skaitā eksporta tirgiem 7735 tonnas. Uzņēmums 2012. gadā strādāja ar 3,2 miljonu latu apgrozījumu.

Papīrfabrika “Līgatne” ir viens no vecākajiem un tradīcijām bagātākais papīra ražošanas uzņēmums ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Eiropā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti