Pagarina kredītbrīvdienas uzņēmumam «Latvijas piens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valdība otrdien, 29.martā, atbalstīja lauksaimniekiem piederošajam Jelgavas piena pārstrādes uzņēmumam "Latvijas piens" valsts galvotā kredīta pamatsummas maksājuma pagarināšanu vēl par pusgadu. 

Saskaņā ar valdības lēmumu kredīta brīvdienas uzņēmumam pagarinātas līdz 25.augustam.

Kā norādīja valdības vadītājs Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība), termiņš pagarināts, ņemot vērā to, ka uzņēmuma kredīts ir nodrošināts ar īpašumiem un šobrīd uzņēmumā notiek īpašnieku struktūras izmaiņas.

"Tās ir valdības garantijas, kas, kā atzīmēja Finanšu ministrija, ir segtas ar īpašumiem un lielas bažas par to [saistību neizpildi] nepastāv," teica valdības vadītājs.

Viņš norādīja arī, ka zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un zemnieku savienība) valdības sēdē informēja, ka pašlaik notiek sarunas par īpašnieku struktūras izmaiņām.

"Domāju, ka šis uzņēmums atgūs savu spēku vietējā piena noieta tirgū," uzskata Kučinskis.

Jau ziņots, ka valdība pērn jūlija beigās nolēma piešķirt valsts galvotā kredīta pamatsummas maksājuma atlikšanu uz pusgadu uzņēmumam "Latvijas piens". Neatmaksātais valsts galvotā aizdevuma apmērs tobrīd bija pieci miljoni eiro. 

Lūgumu par kredīta pamatsummas maksājuma pagarināšanu Valsts kasei un valdībai iepriekš izteica "Latvijas piens", kuram tostarp bija grūtības samaksāt par piegādāto pienu kooperatīvam "Trikāta KS", kas nolēma pārdot tam piederošās "Latvijas piena" kapitāldaļas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti