“Põltsamaa Felix” valdes priekšsēdētājs Kaido Kare skaidroja, ka saskaņā ar pavasarī apstiprināto kompānijas stratēģiju uzņēmums koncentrēsies uz sulu un patērēšanai gatavas pārtikas ražošanu.
“Koncerna lēmums vēl vairāk palielinās mūsu ražošanas apjomus,” norādīja Kare.
Reorganizācijas rezultāta sulu ražošana rudenī pārcelsies no Rīgas uz Peltsamā, bet mērču ražošana pārvietosies uz koncerna Latvijas uzņēmumu “Orkla Foods Latvija”.
“Sulu ražošana lielā mērā ir automatizēts process, tāpēc jaunās stratēģijas īstenošanas laikā izrādījies, ka uzņēmumā, ņemot vērā ražošanas apjomus, ir pārāk daudz darbinieku. Diemžēl esam spiesti likvidēt 13 darbavietas,” skaidroja Kare.
Kopumā uzņēmums nodarbina aptuveni 200 cilvēkus.
Norvēģijas uzņēmums „Orkla” 2014.gadā nopirka Latvijas kompāniju „NP Foods”, kurā ietilpst „Laima”, „Gutta”, „Staburadze”, „Staburadzes konditoreja” un „Margiris”. Jau pirms tam „Orkla” Baltijā bija pārstāvēta, jo tai piederēja „Spilva”, „Latfood”, kā arī Igaunijas kompānijas „Kalev” un „Poltsamaa Felix” un Lietuvas kompānija „Suslavičius - Felix”.
„Orkla” ir uzņēmums, kas darbojas ne tikai Ziemeļvalstīs un Baltijā, bet arī atsevišķās Centrāleiropā, kā arī Krievijā un Indijā.