Nodokļu atvieglojumus brīvostās plāno pagarināt līdz 2035.gadam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Iecerēts, ka līdz 2035.gada beigām pagarinās termiņu, kādā licencētas kapitālsabiedrības un brīvostas pārvaldes ir tiesīgas piemērot tiešo nodokļu atvieglojumus. Šādus likuma Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās grozījumus trešdien galīgajā lasījumā atbalstīja Saeimas Budžeta un finanšu komisija.

Izmaiņas likumā rosinātas, lai veicinātu jaunu investīciju piesaisti. Tas saistīts ar to, ka ekonomiskās krīzes laikā uzņēmumiem Rīgas un Ventspils brīvostās, kā arī Liepājas un Rēzeknes speciālajās ekonomiskajās zonās nebija iespējams pilnvērtīgi izmantot noteiktos atvieglojumus un piesaistīt pietiekami daudz jaunu investīciju, LR un LTV skaidroja Saeimas preses dienestā.

Patlaban nodokļu atvieglojumu piemērošanas termiņš ir 2017.gads, kas nenodrošinot ilgtermiņa investīciju ieguldījumus.

Ar likuma grozījumiem arī tiks noteiktas starp kapitālsabiedrību un brīvostas pārvaldi vai speciālās ekonomiskās zonas pārvaldi slēdzamā līguma sastāvdaļas un maksimālais termiņš, kas nepārsniedz piecus gadus no līguma slēgšanas dienas, lai komercsabiedrība varētu saņemt paredzētos valsts atbalsta pasākumus.

Likumprojekts arī nosaka kārtību, kādā piemērojami valsts atbalsta pasākumi, ja kapitālsabiedrība nav noslēgusi līgumu ar zonas pārvaldi vai brīvostas pārvaldi par ieguldījumu veikšanu.

Paredzēts, ka par grozījumiem minētajā likumā galīgajā lasījumā Saeima lems 14.martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti