Neraugoties uz korupcijas skandālu, «Latvijas Tilti» tiek pie pasūtījuma Klaipēdas ostā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

AS “Latvijas tilti” un UAB “Borta” noslēdza līgumu ar Klaipēdas Valsts jūras ostas direkciju par Malku līča padziļināšanu. Līguma summa ir 11,73 miljoni eiro, ieskaitot PVN, informēja “Latvijas tilti”. Vēl nesen izskanējusi informācija par korupcijas lietu, kurā iesaistīta Klaipēdas osta un "Latvijas Tilti", kas gan noraidīja šādas aizdomas.

Būvdarbu sākums tiek plānots 21 dienu laikā no līguma parakstīšanas.

Būvniecības uzņēmuma līgums ar Klaipēdas Valsts jūras ostas direkciju ir par būvniecības darbu izpildi objektā un ietver Malku līča padziļināšanu līdz 14,5 metriem, ieskaitot krasta aizsardzības sienas izbūvi, līča botāniska rezervāta piekrastes un piekrastes krasta aizsardzības būves daļas rekonstrukciju Perkelos ielā 10, Klaipēdā.

Tā kā objekts atrodas Malku līcī, blakus botāniskajai saudzējamai joslai, būvdarbi galvenokārt tiks veikti no ūdens, pielietojot peldošos līdzekļus un izmantojot ūdenslīdējus. Būvdarbi ietver krasta līnijas nogāzes nostiprināšanu 1020 metru garumā ar zemūdens rievsienas palīdzību, 82 metru krasta nostiprinājumu ar dzelzsbetona virsbūvi, kā arī piestātnes rekonstrukciju 27 metru garumā un līča gultnes padziļinājumu 27 670 kubikmetru apjomā.

Klaipēdas Valsts jūras ostas direkcijas iepirkuma procedūrā “Latvijas tiltu” piedāvājums ir par 250 000 eiro lētāks, nekā tuvāko konkurentu piedāvātā cena.

“Latvijas tilti” norāda, ka līdz šim realizējusi vairākus nozīmīgus projektus Klaipēdas ostā, piemēram, Klaipēdas pasažieru un kravas termināli. Turpinās arī piestātņu Nr. 101 līdz 104 rekonstrukcija, un būvniecības etapa vidū ir piestātnes Nr. 66 atjaunošanas darbi. Savukārt nobeigumam tuvojas divlīmeņu krustojuma pāri dzelzceļam un Nemuno ielai būvniecība, kuru akciju sabiedrība “Latvijas tilti” un Lietuvas kompānija UAB “Kauno Keliai” plāno pabeigt vasaras beigās. 

Iepriekš jūnijā ziņots, ka Latvijas un Lietuvas korupcijas apkarošanas dienesti īstenoja operāciju, kurā aizdomās par kukuļošanu un ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu aizturēja astoņas personas. Divas personas aizturētas Lietuvā, bet sešas – Latvijā. 

Tiesībsargiem ir aizdomas, ka, lai tiktu pie pasūtījumiem, kukuļus devis  viens no Latvijas lielākajiem būvuzņēmumiem – “LNK” grupā ietilpstošās kompānijas “Latvijas tilti” vadītājs Genadijs Kamkalovs, kurš vēl līdz ar septiņām personām ir aizturēts. Tikmēr “LNK Industries” iesaisti šajos noziegumus noliedz.

KNAB atklāja, ka Latvijā un Lietuvā uzsāktie kriminālprocesi, kas skar Klaipēdas ostu un Rīgas domes Satiksmes departamentu, ir savstarpēji saistīti.

Lietuvā kompānijas "Latvijas tilti" valdes priekšsēdētājs Genādijs Kamkalovs tiek turēts aizdomās par kukuļa došanu Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas infrastruktūras direktoram Ģediminam Zumaram par firmai finansiāli izdevīgu lēmumu pieņemšanu. Savukārt Latvijā sāktajā kriminālprocesā figurē gan ļaunprātīga dienesta stāvokļa izmantošana, gan kukuļa došana, gan kukuļa ņemšana, gan dienesta viltojums.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti