Ministrs lūko iespējas lauzt līgumus ar «autobusu kartelī» iesaistītajiem pārvadātājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (Nacionāla apvienība) sasaucis tikšanos ar iesaistītajām institūcijām, lai pārrunātu tiesiskās iespējas lauzt līgumus ar pārvadātājiem, kas iesaistīti pasažieru pārvadājumu kartelī, informēja Satiksmes ministrija.

Ceturtdien, 2. februārī, ministrs sasaucis tikšanos ar Konkurences padomi, Iepirkumu uzraudzības biroju, Tieslietu ministriju, Finanšu ministriju un Autotransporta direkciju.

Plānots uzsākt sarunas par iespējām, kā tiesiskā veidā lauzt jau esošos līgumus ar pārvadātājiem, kas iesaistīti pasažieru pārvadājumu kartelī. Tāpat tiks runāts par to, kā nodrošināt pārvadājumu nepārtrauktību tīkla daļās līdz ar līgumu laušanu.

“Konkurences padomes identificētā aizliegtā vienošanās pārvadājumu nozarē ir satraucoša un raida skaidru signālu par to, ka esošais publiskā iepirkuma likums un citi saistītie tiesību akti attiecībā uz jau noslēgto līgumu laušanu ir bijuši neefektīvi.

Nav normāli, ka kartelī iesaistīti uzņēmumi turpina sniegt pakalpojumu, it kā nekas nebūtu bijis.

Svarīgi kopīgiem spēkiem saprast, kā to tiesiskā veidā iespējams risināt, jo problēma attiecas gan uz konkrētu aizliegtu vienošanos pārvadājumu nozarē, gan arī citur, piemēram, būvniecībā vai potenciāli citos publiskajos iepirkumos nākotnē,” ministrijas paziņojumā medijiem norādīja Vitenbergs.

Paralēli, ņemot vērā Konkurences padomes lēmumu, ministrs uzdevis Autotransporta direkcijai rast risinājumus, lai līguma laušanas gadījumā tiktu nodrošināta pārvadājumu nepārtrauktība.

KONTEKSTS:

Konkurences padomes (KP) atklājusi aizliegtu vienošanos trīs sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju darbībās. Sods kopā 1,975 miljonu eiro apmērā piešķirts trim reģionālajiem pasažieru pārvadātājiem – AS "Liepājas autobusu parks", AS "Nordeka" un SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss".

Lai izvērtētu KP lēmumu ietekmi uz jau noslēgtajiem līgumiem un arī uz tiem, kurus paredzēts slēgt tuvākā vai tālākā nākotnē, Autotransporta direkcijas iniciējusi konsultācijas ar KP un Iepirkumu uzraudzības biroju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti