Ministrs: 13. maijā Latvijā varētu atsākties starptautiskie pasažieru pārvadājumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēc nedēļas, 13. maijā, Latvijā varētu atsākties starptautiskie pasažieru gaisa un jūras pārvadājumi, bet no 18. maija arī starptautiskie pasažieru pārvadājumi sauszemē. To preses konferencē trešdien, 6. maijā, prognozēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija).

ĪSUMĀ:

  • Par starptautisko pasažieru pārvadājumu atsākšanu rīt lems valdība.
  • Tāpat tiks lemts par pārvietošanās ierobežojumiem pasažieru drošībai.
  • Vērtēs priekšlikumu sabiedriskajā transportā valkāt higiēniskās sejas maskas.

Ministrs: 13. maijā Latvijā varētu atsākties starptautiskie pasažieru pārvadājumi
00:00 / 02:56
Lejuplādēt
Par starptautisko pasažieru pārvadājumu atsākšanu paredzēts lemt ceturtdien, 7. maijā, valdības sēdē. 

 

"(..) Ļoti ceru, ka mums ar kaimiņiem Igauniju un Lietuvu izdosies vienoties par tādiem nosacījumiem, kas ļaus mūsu pilsoņiem brīvi pārvietoties otras valsts teritorijā un ka nebūs prasība par 14 dienu pašizolāciju. Pašlaik notiek intensīvas konsultācijas ar Veselības ministriju, lai mēs visu izdarītu pareizi," sacīja Linkaits.

Tiesa, pasažieriem transportlīdzekļos būs jāievēro drošības ierobežojumi.

Rītdienas valdības sēdē plānots lemt arī par izmaiņām pasažieru pārvietošanās noteikumos. Izmaiņas varētu būt saistītas ar konkrētu aizsarglīdzekļu izmantošanu, pārvietojoties sabiedriskajā transportā. Linkaits norādīja, ka atgriezties pilnīgi ierastā režīmā uzreiz nebūs iespējams. Kādu laiku, visticamāk, būs jāmaina pārvietošanās ieradumi.

"(..) Skaidrs, ka būs lielāka burzma, tāpēc esam lūguši komentāru Veselības ministrijai, kā mums šajā situācijā rīkoties. Un tas viņu ieteikums bija – lai aizsargātu pasažierus, būtu jāvelk higiēniskā sejas maska.

Tātad šeit mēs runājam par higiēniskajām, nevis speciālajām medicīniskajām maskām.

Tikpat labi tā var būt arī ļoti skaista dekoratīva maska, ko katrs pats sev uzšuj vai kā citādāk [iegūst]," teica ministrs. Viņš norādīja, ka katru pasažieri, protams, izkontrolēt nebūtu iespējams, tādēļ liela loma būtu iedzīvotāju pašu atbildībai.

Ministrs arī atzīmēja, ka, konsultējoties ar Veselības ministriju, noskaidrots – masku pietiek, lai tās varētu iegādāties visi, kam nepieciešams. Vienlaikus ministrs atzina, ka šobrīd sejas masku cenas, viņaprāt, ir uzpūstas.

KONTEKSTS:

Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai Latvijā no 13. marta līdz 12. maijam izsludināta ārkārtējā situācija. Tās laikā cita starpā ir apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi. Šajā laikā starptautiskie pasažieru lidojumi notiek tikai ar īpašu satiksmes ministra atļauju, un tāpēc lidosta "Rīga" ir gandrīz tukša. Tikmēr nacionālā aviokompānija "airBaltic" gatavojas, lai jau 13. maijā atsāktu regulāros lidojumus.

Savukārt iekšzemes autobusu reisi no marta vidus nodrošināti saskaņā ar brīvdienu grafiku – reisu skaits ir mazāks. Tāpat ārkārtējās situācijas laikā ierobežots pārvadāto pasažieru skaits vienā autobusā, tādējādi nodrošinot lielāku distanci starp pasažieriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti