Dienas ziņas

VR meklē iespējas, kur izmitināt nelegālos imigrantus

Dienas ziņas

Lielā talka jau pēc četrām dienām

Plāno izmaiņas likumā

Mikrouzņēmuma nodokļa likvidēšana var kavēt mazo uzņēmumu attīstību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mikrouzņēmuma likvidēšana var "iegriezt" mazajiem uzņēmējiem - viena no tiem ir rotaļlietu dizainere Baiba Matīsa Madonā.

Rotaļlietu dizainere neslēpj, ka bez pašvaldības atbalsta viņas uzņēmējdarbība nemaz nebūtu iespējama - par konkursā "Madona var labāk" iegūtajiem 2000 eiro viņa ir varējusi iegādāties visu nepieciešamo, tostarp dārgo šujmašīnu.

Ņemot vērā mazo apgrozījumu, īpašu atvieglojumu sniedz arī šobrīd nelielais mikrouzņēmuma nodoklis, taču iespējamās izmaiņas var negatīvi ietekmēt uzņēmuma attīstību.

"Daudzi izvēlas šo mikrouzņēmuma nodokli tieši tāpēc, ka ir viegli administrēt - ir viegli uzskaitīt, cik naudas būs jāmaksā nodokļos un, ja tiks palielināts šis mikrouzņēmuma nodklis, iespējams, daudzi sāks domāt par cita veida nodokļu maksātāja reģistrēšanu," saka Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības nodaļas vadītājs Romāns Hačatrjans.

"Poga un oga" ir dizaineres izlolots uzņēmums, kura pamatideja ir radīt videi un bērniem draudzīgas mīļmantiņas un attīstošās rotaļlietas. Rotaļlietu tapšanā aktīvi iesaistās arī Baibas Matīsas bērni, un tieši viņi bija tie, kas mudinājuši sirdslietai pievērsties profesionāli.

Vairākus gadus Baiba ir pavadījusi ārzemēs. Jautāta, kāpēc savu uzņēmējdarbību viņa neuzsāka, dzīvojot Francijā, Baiba vienlaikus atzīst, ka Latvijas uzņēmējdarbības vides nesakārtotība un pārāk smagais nodokļu slogs drīzāk ir mīts. "Dzīvojot Francijā kādus četrus gadus, bija iespēja saskarties gan ar jaunu uzņēmēju, gan bankrotējušus uzņēmēju, gan esošu amatnieku. Secinājums ir tāds, ka šeit Latvijā nav tik slikti, mūsu nodokļi ir daudz cilvēcīgāki, un es teiktu, ka giljotīna viņi nav! " saka Matīsa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti