«Mikrotīkla» līdzīpašnieku un mecenātu Talliju uzņem Latvijas pilsonībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Saeima sēdē ceturtdien, 21. janvārī, nolēma ASV pilsoni, informācijas tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Mikrotīkls" līdzīpašnieku un valdes priekšsēdētāju, mecenātu Džonu Martinu Talliju par nopelniem valsts labā uzņemt Latvijas pilsonībā.

Likumprojekts "Par Džona Martina Tallija atzīšanu par Latvijas pilsoni" virzīts steidzamības kārtībā, un to galīgajā lasījumā atbalstīja visi attālinātajā plenārsēdē esošie 87 deputāti. 

Likumprojekta anotācijā teikts, ka Tallijs kopš 1995. gada uzturas Latvijā, šeit nodibinājis ģimeni, pašreiz audzina dēlu, Latvijas pilsoni. Ir saņēmis Latvijā pastāvīgās uzturēšanās atļauju.

Tallijs ir izveidojis vienu no lielākajiem Latvijas telekomunikāciju iekārtu un aprīkojuma ražošanas uzņēmumiem SIA "Mikrotīkls", kas savu produkciju eksportē uz daudzām pasaules valstīm. Līdztekus pamatdarbībai uzņēmums aktīvi iesaistās labdarībā, veicot apjomīgus ziedojumus Bērnu slimnīcas fondam, Latvijas Universitātei, Rīgas Tehniskajai universitātei un citām Latvijas izglītības iestādēm.

Pētniecības, izglītības atbalsta un citos projektos uzņēmums pēdējos gados kopumā ir ziedojis vismaz piecus miljonus eiro.

Tallijs sniedzis atbalstu Bērnu universitātes klīniskās slimnīcas (BKUS) Onkoloģijas nodaļai, izveidojis Bērnu onkoloģijas fondu.

Par ieguldījumu mecenātismā un nopelniem Latvijas labā Tallijam 2017. gadā ir piešķirts Atzinības krusts un viņš iecelts par Atzinības krusta komandieri.

Atbalstu pretendenta vēlmei iegūt Latvijas pilsonību ir pauduši BKUS valdes priekšsēdētājs Valts Ābols, "Latvijas Mobilā telefona" valdes priekšsēdētājs Juris Binde, Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa, Biomedicīnas pētījumu un studiju centra direktors Jānis Kloviņš, Valsts prezidenta padomnieks Rolands Lappuķe un citi.

KONTEKSTS: 

SIA “Mikrotīkls”, kas pasaulē pazīstams ar zīmolu “MikroTik”, izstrādā bezvadu un vadu tīklu rūterus datu plūsmas pārvaldīšanai. Uzņēmuma ražotās iekārtas tiek izplatītas visā pasaulē un tās izmanto interneta pakalpojumu sniedzēji, uzņēmumi un individuāli lietotāji, kuriem jānodrošina datu plūsmu maršrutēšana, ugunsmūris, VPN, un citas pārvaldes funkcijas dažādos vadu un bezvadu datortīklos. Uzņēmumam ir vairāk nekā 500 izplatītāju un tālākpārdevēju 145 valstīs, kas pārdod un atbalsta "MikroTik" risinājumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti