Panorāma

Vāks parakstus par tiesībām tautai mainīt dalības nosacījumus ES

Panorāma

14 kratīšanas uzņēmumā "Liepājas metalurgs"

Reakcijas par notikumiem "Liepājas metalurgā"

«Metalurga» vadība neizpratnē par Ekonomikas policijas veiktajām kratīšanām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Izmeklētāji pirmdien veikuši kratīšanas "Liepājas metalurga" akcionāru un amatpersonu darba un dzīvesvietās. Kratīšanas veiktas, izmeklējot krimināllietu par piesavināšanos lielā apmērā pēc „Liepājas metalurga” akcionāra Kirova Lipmana iesnieguma. Tikmēr uzņēmuma vadība kratīšanas izskaidro ar mērķi sacelt ažiotāžu un graut uzņēmuma reputāciju sadarbības partneru acīs.

Izmeklēšanu par iespējamiem noziegumiem „Liepājas metalurgā” policija sāka pagājušā gada vasarā, un lietā par pilnvaru ļaunprātīgu pārsniegšanu mantkārīgā nolūkā un piesavināšanos lielā apmērā nebija nekādi būtiski pavērsieni. Taču pirmdien policija, iesaistot arī pretterorisma vienību "Omega", veica kratīšanas Liepājā, Rīgā un Jūrmalā. Pēc policijas teiktā, izmeklēšanas darbību rezultātā neviens nav aizturēts, lietā pagaidām nav arī aizdomās turamo.

Savukārt par cietušo atzīts „Liepājas metalurga” akcionārs Kirovs Lipmans, apgalvo Limpana pārstāvis Mārtiņš Krieķis, pēc kura iesnieguma policija augustā ierosināja kriminālprocesu. Lipmanam ir aizdomas par naudas izpumpēšanu no uzņēmuma, iepērkot metāllūžņus no starpniekiem par augstākām cenām un iesaistot darījumu ķēdēs ārzonu firmas. Tāpat nesamērīgs bijis "Metalurga" vadības atalgojums, saka Krieķis.

Akcionāru Sergeja Zaharjina un Iļjas Segala kontrolē esošais "Metalurgs" tagad nonācis tādās naudas grūtībās, ka nav spējis nomaksāt pēdējo kredīta maksājumu un tas bija jāsedz valstij. Tajā pat laikā "Metalurgam" atradās miljoni, ko aizskaitīt kādai firmai Lietuvā, pretī nesaņemot metāllūžņus. Poļu žurnālisti iepriekš atklāja iespējamu „Metalurga” produkcijas pārdošanu „melnajā tirgū”.

Policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Gatis Gudermanis sacīja, ka lietā būs jālūdz palīdzība citām valstīm, nenosaucot konkrētas. Viņš drīzu rezultātu lietā nesola.

Savukārt „Metalurga” vadība kratīšanas uzņēmumā sauc par politisku pasūtījumu ar mērķi pilnībā sagraut uzņēmumu un pauž nožēlu, ka strīds starp diviem komercsabiedrības akcionāriem tiek risināts, izmantojot tiesībsargājošo iestāžu neadekvātas metodes. Policijā uz to atbild, ka kratīšanu veikšanas laiks un vieta ir izmeklēšanas taktikas jautājums, un tiesa, tās atļaujot, nepieciešamību ir izvērtējusi.

Izmeklētāji šajā lietā sadarbojas ar valdību, kura kā viens no kreditoriem vienlaikus risina sarunas ar akcionāriem par uzņēmuma glābšanu. Limpans, kurš vienīgais no "Metalurga" īpašniekiem nav izrādījis vēlmi pārdot akcijas par latu, šodien pavēstīja, ka atradis investoru no Krievijas. Pagaidām nav zināms, kad Lipmans varētu tikties ar kreditoriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti