«Metalurga» akcionāriem izšķirošs lēmums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Liepājas Metalurga” kreditoriem, iespējams, būs jāmeklē jauns uzņēmuma glābšanas plāns.

Līdz otrdienai finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma akcionāriem jāsniedz galīgā atbilde, vai savas akcijas tie gatavi pārdot kreditoriem par vienu latu, kā piedāvājis kreditoru konsultants „Prudentia”. Taču viens no tiem - Kirovs Lipmans - jau norādījis, ka savas akcijas nepārdos.

Atbilde gan vēl tiek gaidīta arī no Sergeja Zaharjina un Iļjas Segala, kuri iepriekš norādījuši, ka akcijas būtu gatavi ieķīlāt. Taču iespēju tās pārdot par latu pagaidām nav komentējuši.Piedāvājums paredz, ka katrs akcionārs vienu akciju gan varētu paturēt, tādējādi saglabājot tiesības piedalīties uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanā, atkal vairojot savu akciju skaitu nākotnē. Ja akcionāri piekristu šādam piedāvājumam, varētu tikt uzsākts uzņēmuma tiesiskās aizsardzības process, kas nozīmē, ka kreditori atliktu parādu pamatsummas maksājumus. Tāpat nekavējoties tiktu nomainīta Liepājas Metalurga valde, ko Zaharjins un Segals līdz šim atteikušies darīt.

Vēstīts, ka rūpnīcā pēdējo nedēļu laikā darbu ir zaudējuši desmitiem strādnieku. Arī vēl joprojām rūpnīcā esošo strādnieku darba nākotne nav skaidra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti