Matīss: Jaunais LDz vadītājs, visticamāk, būs speciālists no Latvijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jaunais VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) vadītājs, visticamāk, būs speciālists no Latvijas, jo ārvalstu speciālistam šejienes algas varētu šķist par mazu, intervijā Latvijas Radio raidījumam "Krustpunktā" sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss ("Vienotība").

 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Es domāju, ka tas varētu būt gan no "Latvijas Dzelzceļa" gan kāds no Latvijas speciālistiem, kas vadījis citas lielas kompānijas tepat, Latvijā," sacīja Matīss.

Viņš stāstīja, ka jau piektdien LDz izsludinās konkursu uz valdes priekšsēdētāja amatu. Konkursa komisijā būs pārstāvji no Satiksmes ministrijas, Pārresoru koordinācijas centra, Latvijas Darba devēju konfederācijas un dzelzceļnieku arodbiedrības. Matīss uzsvēra, ka jau pašā konkursa saknē vēlas novērst iespējamās aizdomas, ka konkurss ir politisks un amatu ieņēms politiski angažēts cilvēks.

Patlaban kompāniju vada valdes priekšsēdētāja pienājumu izpildītājs Aivars Strakšas.

Ministrs arī norādīja, ka kopš Magoņa apcietināšanas dzelzceļa pārvadājumu nozarē nekādu lielu pārmaiņu nav bijis un baumas par to, ka Krievija nelabvēlīgi reaģēs uz pārmaiņām LDz, ir palikušas tikai baumas.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 21.augustā nolēma paturēt apcietinājumā Magoni, ko Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs tur aizdomās par 500 tūkstošu eiro kukuļa pieņemšanu. Magoņa advokāti piedāvāja Magoni atbrīvot pret 200 tūkstošu eiro lielu drošības naudu, taču tam nepiekrita procesa virzītājs – KNAB.

Birojs uzsācis kriminālprocesu pret VAS „Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni par kukuļa lielā apmērā piedāvājuma pieņemšanu.

KNAB Magoni aizturēja 6.augusta vakarā. KNAB iepriekš neatklāja Magoņa aizturēšanas iemeslus, bet satiksmes ministrs Anrijs Matīss iepriekš norādīja, ka tā saistīta ar kādu saimniecisku darījumu. Magonis atbrīvots no amata LDz.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti