LTRK: Jūrmalas vēlme iegādāties Ķemeru sanatoriju vērtējama strīdīgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības vēlme iegādāties Ķemeru sanatoriju ir strīdīgi vērtējama, aģentūrai BNS atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

"Jautājums par Jūrmalas pilsētas pašvaldības vēlmi iegādāties Ķemeru sanatoriju ir strīdīgi vērtējams. Šāds lēmums būtu atbalstāms, ja būtu izveidojusies situācija, ka privātais kapitāls nevēlas attīstīt sanatoriju, taču, ja par īpašuma iegādi interesējas arī investori, kas būtu gatavi ieguldīt Ķemeros, tad domāju, ka Jūrmalas pašvaldības rīcība nebūtu atbalstāma," sacīja Endziņš.

Vienlaikus viņš sacīja, ka pašvaldības iejaukšanās būtu atbalstāma gadījumā, ja sanatorija ir stratēģiski svarīgs objekts. "Varbūt šis ir tas gadījums, kad pašvaldības iejaucas tirgū gadījumā, kad ir aizskarts stratēģiski svarīgs aktīvs, no kura ir atkarīgi cita rakstura jautājumi. Taču es neesmu redzējis Jūrmalas pilsētas attīstības plānus un es nezinu, cik viena šāda viesnīca var būt stratēģiski svarīga pēc būtības," teica LTRK valdes priekšsēdētājs un piebilda, ka arī gadījumā, ja visa pašvaldības attīstība ir pakārtota viena objekta attīstībai, tad tik un tā var meklēt iespējas, kā nodrošināt to, ka objektu attīsta privāts uzņēmums, vai arī, ka tas tiek darīts caur publisko un privāto partnerību.

Jau ziņots, ka Jūrmalas pilsētas dome 27.jūnijā ārkārtas sēdē atbalstīja Ķemeru sanatorijas iegādi. Pilsēta šim nolūkam ņems aizņēmumu Valsts kasē. Sanatorijas iegādes cena varētu būt aptuveni 4,5 miljoni latu.

Pašlaik Ķemeru sanatorijā apstājušies renovācijas darbi, kurus veica sanatorijas privatizētājs "Ominasis Italia S.R.L". Vēsturiskais kūrorts pašlaik ir kritiskā stāvoklī. Maksātnespējīgā "Ominasis Latvia" administrators pašlaik ar kreditoriem, tostarp ar uzņēmumiem "Athiidea", "BT projekts", kā arī Jūrmalas pilsētas domi, Privatizācijas aģentūru, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru, saskaņo parādnieka mantas pārdošanas plānu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti