Likvidējamās «ABLV Bank» klienti garantētai atlīdzībai var pieteikties līdz 23. februārim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Likvidējamās “ABLV Bank” klienti, kuri vēl nav pieteikušies garantētās atlīdzības saņemšanai, to var izdarīt līdz 2023. gada 23. februārim, informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

Tie likvidējamās “ABLV Bank” noguldītāji, kuriem ir tiesības saņemt garantēto atlīdzību, bet kuri līdz 23. februāra plkst. 23.59 nepieteiksies tās saņemšanai, ar nākamo dienu – 24. februāri – zaudēs prasījuma tiesības pret Latvijas Noguldījumu garantiju fondu par garantētās atlīdzības izmaksu.

Tāpēc FKTK aicina visus noguldītājus, kuriem ir tiesības saņemt garantēto atlīdzību un kuri to vēl nav izdarījuši līdz šim, pieteikties garantētās atlīdzības saņemšanai līdz 23. februārim. Aicinājums nav attiecināms uz noguldītājiem, kuriem nav tiesību saņemt garantēto atlīdzību vai kuriem ir spēkā ierobežojumi garantētās atlīdzības saņemšanai.

Garantēto atlīdzību izmaksu likvidējamās “ABLV Bank” noguldītājiem nodrošina akciju sabiedrība "Citadele banka". 

Tiem noguldītājiem, kuriem garantētās atlīdzības izmaksa ir atlikta, tā būs pieejama piecus gadus no brīža, kad izbeigušies apstākļi, kas bija par pamatu garantētās atlīdzības izmaksas atlikšanai.

Tāpat ar 24. februāri izbeigsies zvērinātu tiesu izpildītāju un nodokļu (nodevu) administrācijas noteiktie ierobežojumi garantētās atlīdzības izmaksai, kas bija uzlikti garantētajai atlīdzībai saistībā ar iespējamu naudas līdzekļu piedziņu. Līdz ar to šiem noguldītājiem būs tiesības turpmākos piecus gadus pieteikties garantētās atlīdzības saņemšanai.

KONTEKSTS:

ASV Finanšu ministrija Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) ziņojumā 2018. gada februārī norādīja uz "ABLV Bank" iespējamu iesaisti naudas legalizēšanas shēmās. Pēc tam banka piedzīvoja reputācijas problēmas, un "ABLV Bank" akcionāri ārkārtas sapulcē pērn februāra beigās pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju. Eiropas Centrālā banka komercbankas licenci anulēja 2018. gada 11. jūlijā. "ABLV Bank" paredz, ka komercbankas likvidācijas process varētu ilgt aptuveni piecus gadus.

Banka ASV pārmetumus noliedza.

Vairāk nekā astoņus mēnešus pēc "ABLV Bank" lēmuma par pašlikvidāciju FKTK saskaņoja bankas kreditoru pārbaudes metodoloģiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti