«Liepājas metalurga» kreditori skatīs iespējas glābt uzņēmumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Piektdien paredzēta finanšu grūtībās nonākušās metalurģijas kompānijas „Liepājas metalurgs" lielāko kreditoru jeb tā sauktā kreditoru kluba kārtējā sanāksme, kurā plānots skatīt progresu mēģinājumos glābt metalurģijas uzņēmumu.

Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš norāda, ka uzklausīs konsultantu uzņēmuma „Prudentia” ziņojumu par progresu attiecībā uz risinājumiem sarunās ar kreditoriem, piegādātājiem, produkcijas pircējiem un investoriem. Tāpat izskatīs arī uzņēmuma akcionāru atbildes uz kreditoru jautājumiem. „Atbildes nav viennozīmīgi saprotamas, iespējams, būs jāuzdod papildus jautājumi (..) Katrā ziņā es nedomāju ,ka būs tādi lēmumi, kuru dēļ situācija būtiski mainīsies,” paredzēja Āboliņš.

Jau vēstīts, ka kompānijas kreditora klubs varētu nākt pretim „Liepājas metalurgam", ja tā lielākie akcionāri izpildīs piecus nosacījumus, tostarp nomainīs uzņēmuma vadību un ieguldīs metalurgā 25 miljonus latu. Kompānija šobrīd piedzīvo grūtus laikus saistībā ar apgrozāmo līdzekļu trūkumu un problēmām noieta tirgos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti