Ārpus Rīgas

Laukos jauno kadru trūkumu stimulēs ar stipendijām, prakses vietām un mājokļiem

Ārpus Rīgas

Ar mērķi pievilināt arī igauņus Valkas mājražotāji apvienosies biedrībā "Ziemeļu garša"

Liepājas Biznesa centrā – jauni angāri, uzņēmumi, darbavietas

Liepājas Biznesa centrā – jauni angāri, uzņēmumi, darbavietas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas Biznesa centrs turpina paplašināties. Teritorijā uzbūvēti četri jauni angāri vairāk nekā 13 tūkstoš kvadrātmetru platībā. Ekspluatācijā pieņemtas vairākas jaunas ēkas, kur pamatā darbosies investori no Skandināvijas valstīm. Lielākā daļa no šīm telpām jau iznomātas uzņēmējiem. Īstenojot šo projektu, Liepājas Biznesa centrs ieguvis 40 jaunas darba vietas.

Liepājas Biznesa centrs ir viens no pozitīvajiem piemēriem, ko Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvalde ne vienu reizi vien minējusi, runājot par biznesa vides veidošanu un attīstību pilsētā, uzsver Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) pārvaldnieka vietnieks Jānis Lapiņš:

„Uzņēmums LSEZ SIA “Pumac Liepaja” savā laikā iegādājās bijušo gaļas pārstrādes kombinātu, kur sākumā tika pārnesta uzņēmuma ražotne no Dānijas. Vēlāk par šo teritoriju parādījās interese arī no citiem uzņēmējiem. ''

LSEZ SIA “Pumac Liepaja” apsaimnieko teritoriju un to iznomā citiem uzņēmumiem. Uzņēmuma pārstāvis Livars Vangovskis ir gandarīts, ka sperts nākamais solis attīstībā:

„Mēs atrodamies vietā, kur ir četri jauni angāri ar kopējo platību vairāk nekā 13 tūkstoš kvadrātmetri, no kuriem 74 % iznomāti nomniekiem, ražotājiem. Patīkami redzēt rezultātu, jaunā teritorija mums gada laikā ir devusi 40 jaunas darba vietas.”

Gada laikā Liepājas Biznesa centrā radītas 76 jaunas darba vietas. Pašlaik kopumā tur nodarbināti 765 cilvēki. Jaunajās telpās savas ražotnes ir izveidojuši trīs uzņēmumi, bet papildu telpas ieguvuši divi – viens kurš nodarbojas ar metālapstrādi, otrs ar teleskopisko konveijeru ražošanu.

„Dažāda virziena metālapstrāde. Ir uzņēmumi, kuri var ražot jebko pēc pasūtījuma. Viens no jaunajiem uzņēmumiem ražo veikalu aprīkojumu. Ir tādi, kur virpo mazas vai lielas detaļas, katram sava niša,'' saka Livars Vangovskis.

Jaunie uzņēmumi ir SIA “Expedit Baltic”, kas ir Dānijas mazumtirdzniecības veikalu iekārtojuma risinājumu kompānijas "Expedit" meitas uzņēmums, metālapstrādes uzņēmums SIA “Swedan Partners”, un kartona un plastmasa ofisa aprīkojuma ražotājs SIA “EL Prod”, bet papildus ražošanas platību  ieguvuši divi no jau esošajiem uzņēmumiem – metālapstrādes uzņēmums LSEZ SIA “Jensen metal” un teleskopisko konveijeru ražotājs LSEZ SIA ”Caljan Rite-Hite Latvia”.”

Kopējās projekta izmaksas pārsniedz 3, 5 miljonus eiro, daļu no ieguldītājām investīcijām varētu atgūt, jo projekts tika īstenots sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, skaidro uzņēmuma pārstāvis. Teritorijas attīstība te turpināsies, uzsver Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks Jānis Lapiņš: „ Mēs saredzam, ka nākotnē uzņēmums var paplašināties. Ir plašas iespējas, taču ir jāveic zināma teritoriju transformācija. Redzot, kā šīs ieceres tiek realizētas, ir pamats ticēt, ka valdē tiks apstiprināti teritorijas paplašināšanas plāni, raugoties no uzņēmuma plāniem, lai varētu attīsties tālāk.”

Pašlaik Liepājas biznesa centrā jau strādā 15 dažādi uzņēmumi, galvenokārt no Skandināvijas valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti