Lielbritānijā pēc «Brexit» nevarēs iebraukt mazkvalificēti darbinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mazkvalificētiem darbiniekiem no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm pēc "Brexit" būs liegta iespēja brīvi iebraukt Lielbritānijā. Šāda norma iekļauta britu valdības publiskotā dokumentā par migrācijas politiku.

Britu raidorganizācija BBC, atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas amatpersonām, ziņo, ka pēc izstāšanās no bloka valstī brīvi varēs iebraukt augsti kvalificēti darbinieki.

Savukārt sezonas darbiniekiem tiks piešķirta vīza uz noteiktu termiņu, un viņi nevarēs pretendēt uz finansiālu palīdzību, kā arī uzaicināt ģimenes locekļus.

Vienlaikus tiks atvieglota iespēja valstī iebraukt studentiem.

Britu iekšlietu ministrs Sadžids Džavids žurnālistus informēja, ka jaunā migrācijas sistēma tiks ieviesta pakāpeniski un varētus stāties spēkā 2021. gadā. Viņš arī uzsvēra, ka cilvēkiem, kuri pašlaik dzīvo valstī, nav jāuztraucas par savu nākotni.

KONTEKSTS:

2016. gada jūnijā 52% iedzīvotāju referendumā nobalsoja par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES.  Lielbritānijas izstāšanās no ES plānota 2019.gada 29.martā. Tiesa, Lielbritānijas parlaments vēl nav lēmis par tā saukto "Brexit" šķiršanās līgumu, kas ir teju 600 lapas garš un ir juridiski saistošs. Balsojums notiks janvāra vidū, taču šķelšanās par to, vai atbalstīt vienošanos, joprojām ir liela. Britu valdība tādēļ spriež par pastiprinātu gatavošanos "Brexit" bez vienošanās. Pieņemts arī imigrācijas plāns pēc "Brexit".

Bet, ja Lielbritānija tomēr pamet bloku bez jebkāda līguma, tad jau 30.martā var iestāties vērā ņemamas sekas. Līdz ar to arī Latvijas iedzīvotāji un uzņēmēji, kas sadarbojas ar Apvienoto Karalisti, ir aicināti nopietni gatavoties šādai iespējai. Šķiršanās bez vienošanās var radīt nopietnas problēmas gan ar preču piegādi, gan ar muitas kontroli, gan ar dažādām atļaujām un licencēm, kas nebūs vairs spēkā. Arī privātpersonu ceļošana var būt apgrūtināta. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti