Panorāma

Internetā var pieteikt mājokli bēgļu izmitināšanai

Panorāma

Panorāma

Eksperts: Gaidāms degvielas cenu kāpums

Līdz ar Krievijas naftas daļēju embargo lēš degvielas cenu kāpumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Līdz ar Eiropas Savienības līderu lēmumu ieviest daļēju Krievijas naftas embargo īstermiņā sagaidāms degvielas cenu kāpums, norādīja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ojārs Karčevskis.

Dalībvalstu līderu vienošanās paredz atteikties no vairāk nekā divām trešdaļām Krievijas naftas importa Eiropas Savienībā. Tas varētu ietekmēt degvielas cenas Eiropas Savienībā.

Vienlaikus Karčevskis prognozē, ka ar laiku cenas varētu stabilizēties: “Tik tālu prognozēt kā mēnešos šeit nav iespējams. Parasti visas iepriekšējas sankciju paketes nozīmēja to, ka tajā brīdī, kad sankcijas tiek pieņemtas jeb precīzāk – paziņotas, tad cenu kāpums ir lielāks. Pēc tam cenas stabilizējas un mazinās. Tā ir bijis vienmēr un pie visiem paziņojumiem. Tā ka, ja nekas cits nenotiek, tad drīzāk biržas cenas 95. benzīnam un dīzeļdegvielai kritīsies, nevis kāps,” sacīja asociācijas vadītājs.

Pēdējā laikā ir vērojamas salīdzinoši augstas degvielas cenas. Piemēram, 31. maijā 95. markas benzīns Latvijas degvielas uzpildes stacijās maksā vidēji 1,97 eiro par litru, bet dīzeļdegviela 1,86 eiro par litru.

KONTEKSTS:

Paplašinot sankcijas Krievijai saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā, Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi 30. maija vakarā samitā Briselē vienojušies aizliegt vairāk nekā divas trešdaļas Krievijas naftas importa. Vienlaikus plānots vērst papildu sankcijas pret Krievijas bankām, medijiem un par kara noziegumiem Ukrainā atbildīgām personām. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti